Dossier Batibouw

Inspirerende daken en gevels op Batibouw 2016

13 januari 2016 Bron: Eternit
Voor bouwers op zoek naar inspiratie op Batibouw, valt er bij Eternit heel wat te ontdekken dit jaar. Grote blikvanger is de nieuwe Solesia daklei, die in een hertekend formaat en patroon voorgesteld wordt en waarvan je zelf het voordeel op de stand kan berekenen. Verder wordt duidelijk hoe je met de nieuwste leien, dakpannen én plaatsingsmethodes de architecturale uitstraling van je woning meer dan ooit naar wens kan bepalen. Hier alvast een aantal redenen om de stand van Eternit niet voorbij te lopen.

Eternit is gespecialiseerd in oplossingen voor het hellend dak en de gevel: van keramische (klei) pannen, vezelcementleien en betondakpannen tot zonnedaken, golfplaten, groendaken en verschillende soorten gevelbekleding. Een totaalgamma voor elke bouwstijl: hedendaags-tijdloos, strak-modern of rustiek-landelijk. Vandaag bestaan er heel wat oplossingen om de stijl van je woning nog beter af te stemmen op je persoonlijke voorkeur. Enkele Batibouw-blikvangers op een rij.

Eternit (her)lanceert Solesia, het onzichtbare zonnepaneel

Genieten van zonne-energie, maar zonder het dak te ontsieren met opbouwpanelen? Voor wie bouwplannen heeft of het dak wil renoveren, biedt de Solesia zonnelei de perfecte oplossing. Solesia is een vernieuwend en vooruitstrevend energieconcept van Eternit. Deze fotovoltaïsche leien zijn mooi te integreren in het dakvlak, halen een hoog rendement en hebben dankzij hun nieuwe, grotere formaat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze kunnen op alle courante types van hellende daken gemonteerd worden.

  • Onzichtbaar: Strevend naar de perfecte esthetische integratie, zijn de Solesia zonnepanelen in het dakvlak bijna niet meer te onderscheiden van andere dakbedekking.
  • Betaalbaar: De Solesia leien zijn niet voor de happy few. Ze vervangen de gewone lei of dakpan en sparen zo een pak materiaal uit. De combinatie van maxi-zonneleien en andere leien geplaatst in een speciaal patroon drukken de kostprijs nog meer, alsook het feit dat één aannemer al het werk in één keer kan uitvoeren.
  • Garantie: Voor de installatie van het Solesia systeem zijn er geen doorboringen in het dak nodig. Het risico op lekken is nagenoeg uitgesloten. Het dak is 100% regendicht.

Primeur: bereken zelf je voordeel

Tijdens Batibouw 2016 van de bezoeker via een simulatietool op de stand zelf berekenen hoeveel een Solesia energieproducerend dak oplevert.

Creatief met leien voor dak én gevel

Je gevel of dak op een creatieve manier vormgeven? Eternit presenteert een breed gamma om met leien je persoonlijke stempel te drukken. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten, maar ook met het legpatroon kan je vandaag alle kanten uit om het architecturale effect van je wensen te creëren.

Inspirerende daken en gevels op Batibouw 2016

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo