Algemeen

Innovatieve gevelverfsystemen beschermen tegen vervuiling

Jaar in jaar uit worden gevels blootgesteld aan de schadelijke werking van omgevingsfactoren. Zo hebben niet alleen zon, weer en wind een invloed op de gevel van je huis, ook de uitstoot van verkeer en industrie leiden tot vervuiling. Om je gevel hier optimaal tegen te wapenen, ontwikkelde Sigma een reeks professionele gevelverfsystemen die in een rijkdom van tinten voor een duurzame bescherming én een mooie uitstraling zorgen. Allereerst speelt de ligging van je huis een belangrijke rol in de mate waaraan je gevel onderhevig is aan vervuiling. Woon je in een industriezone of langs een drukke steenweg, dan is de kans op aantasting door uitlaatgassen, maar ook strooizouten en smeltwater, uiteraard groter. Ook de oriëntatie van je huis is bepalend. Wanneer bepaalde delen van een gebouw langer vochtig blijven, zijn ze uiteraard kwetsbaarder dan andere. Bescherming en onderhoud zijn dus cruciaal voor een fraaie gevel, op korte én lange termijn. Om buitenmuren optimaal te beschermen, heeft Sigma een uitgebreid assortiment gevelverfsystemen ontwikkeld waarin die bescherming al bij voorbaat is ingebouwd. Deze producten verminderen niet alleen de aanhechting van vuil, ze bieden ook andere voordelen, zoals bescherming tegen chemische corrosie (verwering door zure regen), vorstschade, kalk- en zoutuitbloeiing en mos- en schimmelgroei. Ook verhogen ze de isolatiewaarde van de buitenmuur. Deze duurzame oplossingen, zowel voor nieuwbouw als renovatie, bestaan in verschillende kleuren, glansgraden en structuren. Daardoor kunnen ook de esthetische troeven van het gamma ten volle worden uitgespeeld, en geniet je dus eensklaps van 2 belangrijke voordelen: bescherming én visuele meerwaarde. De verschillende coatings met deze kenmerken zijn ondergebracht in 3 heldere, overzichtelijke productlijnen: Sigma Façade, Sigma Siloxan en een derde lijn met een aantal specialistische producten, zoals Sigmaflex. We stellen deze 3 gevelverfsystemen even aan u voor:

1. Sigma Façade
De specifieke technologische samenstelling van Sigma Façade, een watergedragen systeem, zorgt voor een gemakkelijke verwerking en een duurzame bescherming. Bij een behandelde gevel krijgt vocht nauwelijks nog kans om tot de ondergrond door te dringen. Sigma Façade heeft haar kracht al ruimschoots bewezen op (gas)beton, cementgebonden (plaat)materialen en op metselwerk. Bovendien is deze lijn een sluitende oplossing voor de behandeling van cement- en kunstharsgebonden pleisters. Sigma Façade is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie. Wie voor deze producten kiest in de afbouwfase zal zeer lang geen onderhoud moeten doen en tegelijk kunnen blijven genieten van de superieure esthetische kwaliteiten. Eén van de topproducten uit dit gamma is Sigma Façade Topcoat: Deze duurzame gevelverf bestaat voor 100% uit acrylaat. Ze is uiterst geschikt voor beton, cementgebonden materialen, metselwerk en andere toepassingen die een goede dekking vereisen. Bovenop het schilderwerk van de buitenmuren, kan Sigma Façade Topcoat ook gebruikt worden voor het interieur. Deze waterverdunbare muurverf leent zich door de zijdeglans immers uitstekend voor de behandeling van binnenmuren die regelmatig geschrobd of gewassen worden. En dat is nog niet alles... Dit topproduct uit het Sigma Façade-gamma is bovendien (slag)regendicht, en toch waterdampdoorlatend. Vuil kan zich slechts gering vasthechten. De verf is onverzeepbaar en vergeelt niet. Sigma Façade Topcoat is leverbaar in wit en alle kleuren van het Sigma- kleurenpalet, en dit in bussen van 1, 5, 10 en 15 liter.

2. Sigma Siloxan
Sigma Siloxan is een duurzame, hoogwaardige lijn van producten voor een optimale gevelbescherming. De gevels van zowel historische als eigentijdse gebouwen zijn na een behandeling met dit gamma verzekerd van een duurzame toekomst. De gevelverfsystemen van Sigma Siloxan zijn kalkmatte gevelcoatings op basis van siliconenharsemulsie, die makkelijk met kwast of rol aan te brengen zijn op minerale ondergronden, alsook op bestaande dispersie- en silicaat-afwerkingssystemen. Muren worden door de behandeling met Sigma Siloxan goed afgedekt door een microporeuze laag, die vuilwerend en slagregendicht is. Toch zijn de producten uit dit gamma tevens waterdampdoorlatend, zodat het vocht uit de muren kan verdampen. Onderschat evenmin de oogstrelende, esthetische kwaliteiten van Sigma Siloxan! Eén van de topproducten uit dit gamma is Sigma Siloxan Topcoat: Deze matte muurverf blinkt uit in de doeltreffende bescherming tegen mossen en andere natuurlijke begroeiingen. Minerale gevelondergronden zijn beduidend minder vatbaar voor deze ongemakken na de behandeling met Sigma Siloxan Topcoat. Vuil krijgt bijgevolg geen kans om zich vast te hechten. Een tweede uitgesproken kenmerk van deze verf is het waterafstotend karakter, waardoor regen of slagregen niet in de gevel kunnen dringen. Doordat de verf evenwel waterdamp doorlaat, kan het vocht van binnenuit, helemaal verdampen. Duurzaamheid is het sleutelwoord in de omschrijving van dit topproduct, gezien de talrijke negatieve omgevingsfactoren onder controle worden gehouden. Sigma Siloxan Topcoat is leverbaar in bussen van 5 en 10 liter, en naast het wit, ook in alle kleuren van de Sigma Siloxan-kleurenwaaier.

3. Sigma Specialties
In het uitgebreide gamma van gevelbeschermingsproducten, biedt Sigma naast de Façade- en Siloxan-verfsystemen, ook tal van andere gespecialiseerde toepassingen, zoals een oplosmiddelhoudend fixeermiddel (Sigma Unigrund S) of een matte kwartsverf met fijnkorrelige structuur (Sigma Kwartstone). Eén van de topproducten uit dit ‘specialties-gamma’ is Sigmaflex: Sigmaflex is een elastisch ‘éénpotsysteem’ dat scheuren in de gevel overbrugt, en dit zowel voor de grond- als de eindafwerking van de gevelbehandeling. Deze veelzijdige, zijdematte afwerking kan op betonnen, op cementgebonden ondergronden en op metselwerk aangebracht worden, maar bewijst ook haar waarde op oude, goed hechtende verflagen. Sigmaflex rekent dus voorgoed af met grote en kleine scheuren. Dankzij de ‘UV-vernetting’ staat het systeem garant voor een geringe vuilaanhechting. Zelfs bij extreme temperaturen behoudt het zijn uitstekende scheurweerstand en hoge elasticiteit. Sigmaflex is verkrijgbaar in potten van 4 en van 15 liter, en wordt geleverd in wit en vrijwel alle andere kleuren van de Sigma Color Systemwaaier.
Build for Life