Bedrijfsnieuws

Ingenieursbureau Amsterdam benoemt nieuwe adjunct-directeur

Ir. Marten Klein is per 1 april benoemd tot adjunct-directeur van het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam (IBA). Klein werkte de afgelopen acht jaar al voor de stad, onder meer bij de gemeentelijke Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer. "Behalve de band met onze opdrachtgevers wil ik vooral ook die met commerciële partijen en met andere overheidsingenieurs versterken.”

IBA heeft zich met de komst van Klein niet alleen verzekerd van ‘harde’ ingenieurskennis, maar vooral ook van veel kennis en ervaring in het werken in de stad Amsterdam. Klein (1967) studeerde civiele techniek aan de TU Delft en begon zijn carrière bij advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Sinds 2004 werkt hij bij de gemeente Amsterdam. Eerder was hij onder meer sectorhoofd Wonen en Werken in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer en adviseur en opdrachtgever bij de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer.

Over zijn overstap naar het ingenieursbureau zegt hij: “Amsterdam verdient expertise op topniveau. Juist nu zijn kennis en creativiteit hard nodig. De stad moet bezuinigen maar wil tegelijkertijd ook blijven investeren in leefbaarheid en aantrekkelijkheid als vestigingslocatie. Techniek kan een wezenlijk deel van de oplossing bieden, vooral op het gebied van milieu, energie, bereikbaarheid en klimaat. Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren.”

Klein is opvolger van ir. Noortje de Geus, die eerder deze maand naar bouwconcern Heijmans overstapte. De IBA-directie bestaat verder uit directeur ir. Alexandra van Olst en de adjunct-directeur ir. Tjeerd Roozendaal.
Build for Life