Algemeen

InfraTech nieuwe stijl is groot succes

De vakbeurs InfraTech in de nieuwe stijl is een groot succes. De beurs moest wel vernieuwd worden sinds de affaire rond de bouwfraude. InfraTech was immers dé beurs waar opdrachtgevers en bouwbedrijven elkaar ontmoetten en door de bouwfraudeaffaire was dat niet meer mogelijk. De nieuwe stijl is echter een nog groter succes dan wat InfraTech voor de affaire was.

Het nieuwe concept werd in 2009 uitgerold. In plaats van een aanbodgestuurde beurs werd InfraTech een vraaggedreven beurs. Dat betekende dat het concept werd omgedraaid. De publieke partijen die een bouwproject op stapel hadden, kregen voortaan gratis standruimte. Daarmee kregen ze de gelegenheid om het project in het openbaar aan de bouwbedrijven te presenteren. Het nieuwe concept werd als vernieuwend en succesvol gezien. Met het nieuwe concept sleepte de beurs zelfs twee prijzen in de wacht.

Eerst won InfraTech in december 2009 de Nationale ExpoJaarprijs business to business. In september 2010 haalde de beurs ook nog eens de tweede prijs bij de internationale UFI Marketing Award. De nieuwe beursopzet heeft ook alle records gebroken. De bezoekersaantallen namen toe, evenals het aantal exposanten en het aantal vierkante meters.

Gebaseerd op: Expo Visie
Build for Life