Dossier Batibouw

Immo Days op Batibouw 2019

  BE   26 november 2018 Bron: Batibouw
Immo Days op Batibouw 2019
Tijdens het laatste weekend van Batibouw 2019, van donderdag 28 februari tot en met zondag 3 maart, lanceert Batibouw in paleis 10 van Brussels Expo voor het eerst de Immo Days. Gedurende deze vier dagen zullen een twintigtal bouwpromotoren particulieren ontvangen op hun stand: zowel toekomstige bewoners als geïnteresseerde investeerders zijn welkom tijdens de Immo Days. Het evenement is een primeur voor de BtoC-markt.

FISA, de organisator van Batibouw, richt de Immodays in met oog op het evoluerende bouwklimaat. Frédéric François, COO van FISA motiveert: “Met de Immo Days organiseren we een specifieke B2C-beurs binnen Batibouw, waarmee we willen tegemoetkomen aan de veranderende vraag van particulieren. Millennials zijn de belangrijkste nieuwe generatie die zich momenteel op de woonmarkt begeeft: zij zijn koopkrachtig, maar hebben een ander aankoopgedrag. Ze kopen minder klassieke bouwgronden, waarop dan in samenspraak met een architect en een aannemer een huis wordt gebouwd. In plaats daarvan zijn ze op zoek naar een nieuwbouwappartement of een sleutel-op-de-deurwoning in en rond de stad om in te wonen of als investering.”

De organisator van Batibouw gaat voor de Immo Days in zee met Gabari, een consultancybedrijf in de vastgoedsector. “We zijn al jaren vragende partij voor een immo-evenement gericht op particulieren”, zegt Yoram Speaker, co-founder en CEO van Gabari. “Gelijkaardige evenementen focussen momenteel op de B2B-markt, maar B2C is minstens even belangrijk. Tijdens de Immodays kunnen particuliere kopers en investeerders een volledig aanbod op nationaal niveau ontdekken. Het is dus de allereerste keer dat bouwpromotoren tijdens een evenement rechtstreeks in contact zullen komen met particulieren”, voegt Speaker toe.

Momenteel staan Brussel en Antwerpen al op de kaart tijdens de Immodays met twee grote nieuwbouwprojecten van verschillende promotoren. De exposanten op de Immo Days zullen tijdens het laatste weekend van Batibouw zo’n 100.000 bezoekers mogen verwachten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo