Interieur

Ikea werkt aan opwaardering assortiment

Ikea werkt aan een opwaardering van het assortiment. Volgens woordvoerster Ellen van den Boomgaard wil het woonwarenhuis met de opwaardering laten zien dat de keten niet alleen maar geschikt is voor studenten. Met het nieuwe assortiment richt Ikea zich juist op de consument die net wat meer wil investeren in het eigen interieur.

Ikea moet er echt voor iedereen zijn, dus ook voor die nieuwe doelgroep. De nieuwe producten zijn dan ook net even anders dan gebruikelijk. Het is de stijl Modern Classic. De modern-klassieke collectie valt in een prijsklasse die net iets hoger ligt dan normaal bij Ikea-producten. Een voorbeeld is het Svelvik tweepersoonsbed, een ledikant met spijlen en knoppen op de hoeken van het bed. Een ander voorbeeld is het porseleinen servies Skyn.

Het uitbreiden en opwaarderen van de collectie past binnen de plannen van Ikea om het aantal vestigingen in Nederland uit te breiden. Eerder meldde Ikea al dat er nog ruimte is voor zeker vijf woonwarenhuizen in ons land. Met meer vestigingen wil Ikea laten zien dat ze een grotere groep consumenten wil aanspreken.

Gebaseerd op: Meubel