Interieur

Ikea past bewegwijzering aan

Het woonwarenhuis Ikea past zijn bewegwijzering aan. Daartoe is het Amsterdamse ontwerpbedrijf Mijksenaar ingeschakeld. Het is de bedoeling dat klanten sneller hun weg kunnen vinden in de 300 vestigingen van Ikea.

Mijksenaar richt zich zowel op klanten die haast hebben alsook frequente bezoekers die al precies weten welke stoel of tafel ze willen. Het moet mogelijk worden om recht op het doel af te gaan. Consumenten die nu proberen af te snijden om het doel te bereiken, verdwalen meer dan eens. De eenrichtingsroute die klanten langs alle meubels en spullen leidt blijft wel bestaan. De belangrijkste klant van Mijksenaar is Schiphol. Andere prominente klanten zijn het GVB, het openbaar vervoer in Rotterdam, de busbedrijven van Regionet en de Noord/Zuidlijn. Paul Mijksenaar oppert dat een groot gebouw zelden voor zichzelf spreekt.

De kunst is om bezoekers op het juiste moment informatie te geven. Ook moeten ze de informatie kunnen begrijpen. Daarom moeten geen begrippen worden gebruikt op een moment dat bezoekers ze nog niet kunnen plaatsen.

Gebaseerd op: Het Parool