Interieur

Ideal Standard wint Red Dot Design Awards

Ideal Standard, toonaangevend Europees producent van designsanitair, heeft voor verschillende artikelen uit de collecties Tonic en Venice de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen. De badkamerlijn Venice werd recent ook uitgebreid.

Voor het toilet en de bidet uit de reeks Tonic kreeg Ideal Standard de Red Dot Award toegekend in de categorie ‘highest design quality’, de hoogste onderscheiding op het vlak van vormgeving. Ook de waskom en het badmeubel van Tonic en de badkamerkraan van Venice vielen in de prijzen: een Red Dot Award ‘high design quality’.

Richard Moss, Europees communicatiemanager van Ideal Standard, was uiteraard vereerd met de toekenning van de Red Dot Design Awards: “Het doet goed om binnen de branche erkend te worden als onderneming met een passie voor vooruitstrevend design. En het bewijst tegelijk dat we goed bezig zijn op het vlak van vernieuwing.”

Met meer dan 4 000 inschrijvingen uit 40 landen is de Red Dot Award uitgegroeid tot één van de grootste en meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Zo geldt de wedstrijd, uitgeschreven door het Duitse Design Centrum Essen, als internationale kwaliteitsonderscheiding voor vooruitstrevend design.

De collectie Venice wordt gekenmerkt door technische innovatie en tijdloos design. Dankzij de vele combinatiemogelijkheden kan je kiezen voor een introverte of extravagante badkamercultuur. De lijn is volledig – van acryl en porseleinen sanitairproducten over kranen en accessoires tot meubels – en werd recent aangevuld met enkele nieuwigheden.

Ook bij Tonic gaan functionaliteit en vormgeving hand in hand. De ruime keuze in sanitairartikelen, kranen, meubelen en accessoires én de mogelijkheid om de verschillende elementen op maat te combineren, maken het gamma bijzonder veelzijdig. Tonic wordt bovendien gekenmerkt door heldere vormen en structuren en is geïnspireerd op de levensstijl van het Verre Oosten als bron van innerlijk evenwicht.