Algemeen

Huis kopen? Auto cadeau

De verkoop van woningen gaat aanzienlijk moeizamer dan een paar jaar geleden. Dat merkt ook Sander Hulst (30), die zijn huis aan de Tuinstraat in Medemblik (Nederland) al enige tijd te koop heeft staan. Om toch kopers te lokken geeft hij een Daewoo Lanos uit 1999 (verkoopprijs 6500 euro) cadeau.

Het idee voor de verkoopstunt komt van het makelaarskantoor Radboud. Volgens makelaar David de Jong moet je tegenwoordig als verkoper meer moeite doen om je in het overvolle woningaanbod te onderscheiden.

Met een plaatselijke autodealer heeft de makelaar een afspraak gemaakt voor de levering van de automobielen, die zowel nieuw als gebruikt kunnen zijn.

"We hebben voor de woning in de Tuinstraat bewust voor een tweedehands Daewoo gekozen omdat het een typische starterswoning is", aldus De Jong. "Je moet rekening houden met de financiële middelen van de kopers. Uiteindelijk moeten zij wel in de wagen kunnen blijven rijden en 'm onderhouden."

Inmiddels heeft De Jong drie huizen in zijn bestand waarbij bij aankoop een auto cadeau wordt gegeven. Hij overweegt om in samenspraak met zijn cliënten bij bijvoorbeeld een huis aan het water dat te koop staat, een boot cadeau te gaan geven. Of een nieuwe keuken.

Ondanks de gratis auto's loopt het nog geen storm. "We zijn in principe met een koper in overleg", aldus de makelaar, die benadrukt dat over de verkoopprijs niet valt te onderhandelen.

"Alleen als men de auto niet wil, trekken we de prijs van de wagen van de verkoopprijs af."
Build for Life