Algemeen

Houtindustrie onderwerp van roman: De Barst in de Beitel

`De Barst in de Beitel` is een nieuwe roman van Roland Derveaux, met de Belgische hout- en panelenindustrie als actieterrein. Een volksjongen weet zich op te werken tot een belangrijke functie in het familiale houtbedrijf van zijn dorp, tot de opvolging van de oude directie niet zo vlot verloopt als verwacht. Een kleine zagerij groeit uit tot een van de toonaangevende internationale producenten van allerhande houtproducten.

Marco, kind aan huis bij de familie Leopold, komt nadat hij de school heeft afgewerkt en zijn verplichte legerdienst er op zit, als jongste ambtenaar het bedrijf, waar net de montage van de spaanplatenlijn bezig is, vervoegen. Hij wordt er assistent van de verkoopdirecteur, maakt er de eerste successen mee, maakt kennis met nieuwe producten en hun toepassingen in de betere kwaliteitssectoren, volgt er de explosieve uitbreiding en de technische vooruitgang en groeit stap voor stap uit tot een betrouwbaar medewerker en een onmisbare steun van de verkooporganisatie. Als zijn rechtstreekse beheerder met gezondheidsproblemen te kampen krijgt, neemt Marco de internationale verkoop voor zijn rekening.

En dan volgen er kort na elkaar enkele gebeurtenissen die niet alleen het leven van Marco grondig veranderen, maar ook oude relaties en vriendschapsbanden op de helling zetten en de koers van het bedrijf een totaal andere richting uitsturen.

`De Barst in de Beitel` is exclusief en vrij te lezen op de houtinformatie-website www.goforwood.info.

Ook het vorige verhaal van dezelfde auteur, "De Kaalkap", is daar nog steeds beschikbaar. "De Kaalkap" hekelt de tomeloze uitbreiding, ten koste van natuur en bos, van een haven die zijn groei vooral te danken heeft aan de invoer van onnodige gebruiksgoederen, namaak en artikelen van povere kwaliteit, die de markt overspoelen en ontwrichten, met een economische crisis en werkloosheid tot gevolg. Financiële middelen voor nieuwe investeringen ontbreken, de natuur slaat terug.

Ook interessant


Build for Life