Nieuwbouw

Hoogste punt kavel 3 op Oosterdokseiland bereikt

Met het bereiken van het hoogste punt van de bebouwing op kavel 3 is een volgende mijlpaal in de realisatie van het Oosterdokseiland (ODE) in Amsterdam een feit.
De bouw van kavel 3, welke in maart 2010 is gestart, verloopt daarmee volgens planning en zal in het 3e kwartaal van 2012 gereed zijn. Dit multifunctionele bouwdeel biedt naast een vestiging van Saturn ruimte aan ca. 5.600 m2 kantoren, ca. 1.000 m2 horeca en 115 koop- en 60 sociale huurwoningen.
Kavel 3 maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van het Oosterdokseiland (ODE), een ontwikkeling van MAB Development in joint venture met Meyer Bergman. Smit’s Bouwbedrijf is verantwoordelijk voor de bouw van deze kavel op ODE.

Binnenstedelijke levendigheid

Kavel 3 is gelegen naast de Openbare Bibliotheek en het Conservatorium van Amsterdam. Op de begane grond van kavel 3 opent Saturn medio 2012 een winkel van in totaal 7.200 m2. Een kleine 4 maanden geleden is de verkoop van de 115 koopwoningen in deze kavel gestart met als resultaat dat inmiddels ca. 50% van alle woningen op ODE verkocht zijn.

Met de oplevering van kavel 2 in het voorjaar van 2012 en van kavel 3 in het 3e kwartaal 2012, wordt volgend jaar een groot deel van het Oosterdokseiland afgerond. In kavel 2 vestigt Vodafone haar nieuwe hoofdkantoor. Daarnaast zijn de woningen in kavel 2 in verkoop en is er nog ca. 5.200 m2 retail/horeca en 4.500 m2 kantoorruimte beschikbaar.
De Openbare Bibliotheek Amsterdam (kavel 4) en het Conservatorium van Amsterdam (kavel 5) trekken dagelijks grote aantallen bezoekers naar het eiland. Ook het onlangs geopende Mint Hotel (kavel 1) wordt door een groot aantal (internationale) bezoekers bezocht en wordt, onder meer vanwege de spectaculaire sky lounge bar, inmiddels ook door Amsterdammers omarmd als dé nieuwe hot spot van de binnenstad. Isaäc Kalisvaart, CEO MAB Development: “Het eiland biedt een perspectief voor functies en partijen die in het hart van de stad gevestigd willen zijn en vaak onvoldoende ruimte vinden in de historische binnenstad. Juist de mix van werken, leren, wonen, cultuur en recreëren en de strategische ligging naast het Centraal Station zorgt voor de binnenstedelijke levendigheid, de creatieve en informele cultuur. Daarmee is het Oosterdokseiland echt een aanwinst voor de Amsterdamse binnenstad”.