Verbouwen

Hollandse dakpannen voor paleis van sultan Johor

Hollandse dakpannen voor paleis van sultan Johor
Het oude pannendak
Vorige week bezochten de aannemer en de importeur van de sultan van het Maleisische Johor de fabriek van Wienerberger in Tegelen. Zijn paleis wordt grondig gerenoveerd, waaronder ook het dak. De bestelde dakpannen zijn gekeurd en de order is getekend.

Op het dak van het paleis van Sultan Ibrahim Ibni Al-Marhum Sultan Iskandar lagen groen geglazuurde pannen van 'Meeuwissen de Valk' uit 1931. Vandaar dat de sultan weer pannen uit Holland wilde en via de importeur bij Wienerberger terechtkwam. De order voor ruim 6.000 m2 dakpan is volledig maatwerk en de kleur is exact nagemaakt. Als de sultan eind van dit jaar zijn verjaardag viert, moet de gehele renovatie gereed zijn. Eind vorig jaar is het dak van het tweede paleis van de sultan reeds met Madura roodbruine Engobe dakpannen vernieuwd. Gepland is nog drie gebouwen van nieuwe daken te voorzien: een paleis, een eetzaal en een gebouw dat gebruikt wordt voor officiële gelegenheden.

Johor
De sultan is geboren in 1958 en volgde zijn vader op na diens dood in januari 2010. Hij is getrouwd, heeft zes kinderen en volgde een militaire opleiding in de VS. Johor is één van de meest ontwikkelde Maleisische staten met ruim 3 miljoen inwoners, in het zuiden van het schiereiland. Zijn paleis staat in de hoofdstad Johor Bahru, dat na Kuala Lumpur de grootste stad van het land is.