Hoe terras aanleggen? Prijs uzelf rijk met deze tips!

15 maart 2013 Bron: Leen Bakker
Een nieuw huis gekocht? Vroeg of laat staat u voor het volgende probleem: hoe ga ik de tuin of het terras aanleggen? Tips zijn altijd welkom. Hier leest u een stappenplan voor het aanleggen van een tuin.
Begin met het opmeten van de tuin, dit kunt u zelf. Terras aanleggen begint met de buitenmaten van het huis. Daarna komt pas de tuin. Het is aan te raden om de vormen op papier te tekenen. Maak het jezelf makkelijk en ga als volgt te werk:

  1. Trek eerst met een meetlint rechte lijnen langs de muren van uw huis tot aan de grens van de tuin.
  2. Vervolgens meet u de diagonale afstanden vanuit de hoeken van het huis tot de uiterste punten van uw perceel.
  3. Daarna meet u de buitenste maten van de tuin op. Met deze gegevens tekent u de plattegrond van de tuin.
  4. Neem een groot vel papier en teken vervolgens de vaste elementen in uw tuin. Klaar is de basis!

Laat u niet afschrikken door ronde vormen. U kunt dit uitstekend opvangen door het gebruik van grind, gras of planten rondom een stenen terras.Tegels, grind of gras
Wilt u een goedkoop terras aanleggen? Terras met landelijke sfeer of juist strak en modern: denk altijd na over de functie voordat u begint met aanleggen.

U kunt kiezen voor verschillende soorten bodembedekking. Houd daarbij rekening met de omstandigheden in de tuin. Zo zal een gazon onder een boom bijvoorbeeld minder snel groeien. Kiest u voor grind? Denk dan na over het gebruik. Ronde stenen lopen prettiger en hoekige stenen blijven beter liggen op de oprit.

Kiest u voor tegels? Let bij het leggen op de plaats, de hoogte, de steensoort en de tussenruimte. Voor de moeilijke klussen laat u een expert komen, want het leggen van grove sierbestrating is natuurlijk niet te vergelijken met een verhoogd terras aanleggen.Nadere invulling
Na het leggen kunt u het terras inrichten. Voor meer inspiratie en de mooiste tuinverlichting leest u ĎUw tuin uitlichten met solar- en led-verlichtingí. Voor een het inrichten van een moderne tuin leest u onze eenvoudige handleiding.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo