Het worden vurige dagen op Batibouw

  BE   9 februari 2009 Bron: Vademecom
Na meer dan veertig jaar van internationale successen en een permanente groei, vormen de Focus haarden een perfecte symbiose van design, innovatie en rendement. Op stand 429 in Paleis 6 van Brussels Expo is trouwens veel meer te zien dan alleen maar open haarden. De nadruk ligt er immers evengoed op filosofie, respect voor het milieu en de harmonie tussen de mens, zijn levenswijze en zijn haard.

"We zijn bijzonder gelukkig over onze aanwezigheid op de vijftigste editie van Batibouw, omdat hier een actuele uitdaging centraal wordt gesteld, ook al zijn begrippen als rendement of duurzame constructie niet echt nieuw," meent Dominique Imbert, de oprichter van Focus. "De mens heeft sinds altijd al gezocht naar manieren om het vuur te vangen, de warmte ervan te beheersen en de straling ervan te optimaliseren. Zo komt het dat ik in volle winter, aan de voet van de Cevennen en gewoonweg om me te verwarmen, de Gyrofocus heb gebouwd. Het was de eerste haard die mij, draaiend om zijn spil als een windhaan, trouw moest volgen bij mijn verplaatsingen in mijn kunstatelier."

Deze haard, uniek in zijn genre, behaalde talloze internationale prijzen en geniet het zeldzame privilege bewonderd te kunnen worden in diverse beroemde musea overal ter wereld. Het ontwerp vormt de ultieme combinatie van duurzame esthetiek, comfort en ergonomie. Overigens bestaat het prototype dat in die periode nog volledig onbekend was, nog altijd én het trekt als de smidse van Hephaistos!

Sinds de winter van 1967 werden meer dan 60 verschillende modellen ontworpen. Ze zijn in de vier windstreken verkocht in tientallen duizenden exemplaren en ze verspreiden steeds hun welbehagen, met oog voor strakke lijnen en vormperfectie.

Twee designhaarden die op Batibouw worden tentoongesteld, de Agorafocus en de Emifocus met venster bijvoorbeeld, bieden een rendement van meer dan 70%, terwijl een model als de Filiofocus zijn warmte over 360 graden weet te spreiden.

Tenslotte is er de Ergofocus, die de traditie en de exclusiviteit van de Focus haarden hoog houdt. Deze haarden zijn elegante partners en etherische metgezellen, die meedraaien met de ruimte, de tijd, het leven en het gebruik dat men er van wenst te maken.

Maar dat is zeker niet alles. De R & D experts van Focus hebben voor de komende maanden een paar verrassingen in petto op het vlak van de brandstoffen, die zowel vernieuwend zijn, als milieuvriendelijk én onderworpen volgens de meest strenge veiligheidsnormen ter wereld. Maar dat is nog een ander vurig verhaal…

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo