Zwembaden en (zwem)vijvers

Het dak van het zwembad in Sint-Genesius-Rode kraakt

In Sint-Genesius-Rode heeft de politie vanochtend het gemeentelijk zwembad Wauterbos ontruimd. Er zou instortingsgevaar zijn. Het personeel hoorde het dak 's ochtends kraken.
"Tijdens de ochtendlijke zwemuren met enkele klassen heeft het personeel opeens alles horen kraken", zegt Ronald Speltens van de politiezone Rode. "Blijkbaar zit er een grote barst (foto) in een van de houten steunbalken van het dak."

Op dat moment zaten zo'n 150 kinderen in het zwembad. Het personeel besliste om alle aanwezigen uit voorzorg uit het zwembad te halen. De evacuatie verliep zeer vlot. "We zijn onmiddellijk beginnen te evacueren en dat is heel succesvol geweest want alles was heel snel geëvacueerd", zegt directrice Katrien Boutmans. "Er was geen paniek maar we kunnen ook niet zeggen dat we relaxed waren!"

Een gespecialiseerde firma zal in de namiddag het dak onderzoeken. Mogelijk moet het dak worden gestut. Het zwembad blijft zeker enkele weken dicht.

Renovatie in 2002

In 2002 werd het gemeentelijk zwembad in Sint-Genesius-Rode nog gerenoveerd. Maar sindsdien zijn er al talrijke problemen geweest in het gebouw. De gemeente heeft zelfs een proces aangespannen tegen het bedrijf dat de renovatiewerken heeft uitgevoerd.