Vastgoed

Heineken koopt eigen kantoorpand in Amsterdam

Heineken heeft voor € 43,5 mln het complex aan de Marie Heinekenplein in Amsterdam gekocht van IVG Institutional Funds GmbH. Heineken was al huurder van de kantoorruimte. Het totale investeringvolume bedraagt de aankoop van het object aan de Stadhouderskade 79, Eerste van der Helststraat 6 en 8, Quellijnstraat 71, 77 t/m 89 en Marie Heinekenplein 25.

Na aankoop van het complex heeft Heineken enkel het pand aan de Stadhouderskade aangehouden en de overige, waaronder een winkelruimte en een garage verkocht. Het pand aan de Stadhouderskade, waar Heineken ongeveer € 18,75 mln voor heeft betaald, zal door de brouwer als kantoorruimte worden gebruikt.

De winkelruimte werd voor € 6,75 mln verkocht aan ProWinko en de parkeergarage werd voor € 18 mln verworven door een Duits Parkeerfonds van Bouwfonds. De kantoorruimte heeft een omvang van 7000 m², de winkelruimte betreft 2500 m² en de parkeergarage heeft een omvang van 6500 m². Dirk van der Broek huurt de winkelruimt en Apcoa huurt de parkeergarage.

Bij al deze transactie bemiddelde DRS Makelaars namens Heineken. De juridische aspecten nam Loyens & Loeff nam de juridische aspecten namens Heineken voor zijn rekening.

Ook interessant