Bedrijfsnieuws

Heijmans bouwt Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden heeft Heijmans geselecteerd voor de nieuwbouw van Bèta Campus FWN (Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen) in Leiden. Het betreft een opdracht waarbij Heijmans zorgt draagt voor alle bouwkundige aspecten. Het project heeft een contractwaarde van circa € 38 miljoen en is mede verstrekt op basis van kwaliteitscriteria.
De opdracht bestaat uit de bouw en coördinatie van circa 45.000 m2 bruto vloeroppervlak en omvat laboratoria, collegezalen, kantoren en een ondergrondse parkeerkelder. Het bestek is volledig uitgewerkt in BIM. Tot mei 2013 wordt dit bestek verder geoptimaliseerd. Heijmans scoorde zowel op prijs, als op kwalitatieve aspecten zoals de aanpak en organisatie, beheersmaatregelen, overlastbeperking, duurzaamheid en voorgestelde technische optimalisaties en heeft hiermee het verschil gemaakt.

De Bèta Campus wordt gerealiseerd met een 'BREEAM Very Good' certificaat dat de uitzonderlijke duurzaamheidsprestatie weergeeft. Deze certificering is uniek voor een utiliteitsgebouw met een lab-functie. Duurzaamheidsmaatregelen die worden toegepast zijn onder andere duurzame warmte- en koudeopwekking en energiezuinige ventilatie. Inmiddels is de verdere ontwerp- en optimalisatiefase gestart waarna in mei 2013 de bouw start. Het project wordt naar verwachting in september 2015 opgeleverd.

Leiden Bio Science Park
De realisatie van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen behelst de eerste fase van de in totaal te realiseren 99.000 m2 op het Leiden Bio Science Park. De faculteit bestaat uit een samenwerkingsverband van instituten op het gebied van natuurkunde, wiskunde, biologie, chemie, biofarmacie, informatica, milieu en sterrenkunde. In de toekomst wil de faculteit gehuisvest zijn in één gebouw, waarin de interactie tussen onderzoek en onderwijs en de samenwerking tussen onderzoeksrichtingen centraal staan.
Build for Life