Bedrijfsnieuws

Heddes Bouwgroep gedwongen tot aanvraag surseance van betaling

De Westfriese aannemer Heddes Bouwgroep (325 medewerkers) ziet zich, als gevolg van diverse omstandigheden, gedwongen om op korte termijn surseance van betaling aan te vragen. Medio januari 2011 is gebleken dat voor de waarborging van de continuïteit van Heddes Bouwgroep een tijdelijke vergroting van de bancaire kredieten bij Deutsche Bank Nederland noodzakelijk was. Deutsche Bank Nederland heeft besloten niet tot een uitbreiding van deze kredietfaciliteit over te gaan.

Heddes Bouwgroep heeft het afgelopen jaar getracht met een aantal vergaande ingrepen de continuïteit van Heddes Bouwgroep te waarborgen. Hierbij is ook steun gezocht bij de crediteuren. Mede dankzij deze ingrepen heeft Heddes Bouwgroep, ondanks de verslechterde conjunctuur in 2010, een positief operationeel resultaat behaald en werd een positief resultaat voorzien voor 2011.

Onder druk van Deutsche Bank Nederland heeft Heddes Bouwgroep een substantieel deel van haar kredietfaciliteit terug moeten en kunnen brengen. Toch wilde Deutsche Bank de kredietfaciliteit niet tijdelijk vergroten. Dit mede naar aanleiding van het uitblijven van een schikking (binnen de mogelijkheden van Heddes Bouwgroep) met Gemeente Hoorn inzake een geschil over project Park Schouwburg.

Vervolgens heeft Deutsche Bank Nederland besloten om de bestaande kredietfaciliteit van Heddes Bouwgroep op te zeggen. Hierdoor is de continuïteit van de bedrijfsvoering van Heddes Bouwgroep tenietgedaan. Het bedrijf ziet zich inmiddels gedwongen om op korte termijn surseance van betaling dan wel faillissement aan te vragen voor de verschillende vennootschappen van Heddes Bouwgroep, waaronder ook de projectontwikkeling.

Heddes is onder meer bekend van het project 'Kameel van Noord' in Amsterdam-Noord, een woonproject van 16.000 m2 in de Buiksloterham. Een ander wooncomplex van Heddes is Het Kasteel.
Build for Life