Keukens

Handige keukenautomaten

Behalve de apparaten die we in bijna elke keuken wel tegenkomen, zijn er nog tal van elektrische hulpjes en elektronische snufjes die uw keuken echt áf maken. Zo zijn bijvoorbeeld koffie- en espressoautomaten vaak lastige apparaten om in de keuken een plaats te geven, terwijl het inbouwen niet meer ruimte kost dan een doorsnee magnetronoven.

De inbouw koffie-automaat

Koffie- en espressoautomaten nemen nogal wat ruimte in en zijn vaak niet in de stijl van de keuken en overige keukenapparaten. Er is nu echter een stijlvol inbouwapparaat dat in één keer met deze problemen afrekent. Het inbouwen kost niet meer ruimte dan een doorsnee magnetronoven. Voor het bijvullen van water en koffie kan het apparaat eenvoudig als een lade naar voren worden geschoven. Voor de veiligheid is daarbij een vergrendeling ingebouwd die door middel van een verzonken druktoets kan worden bediend.

Ingebouwde halogeenverlichting maakt het werken met dit apparaat, dat behalve koffie en espresso desgewenst ook cappuccino, heet water, chocolademelk, thee, bouillon of soep levert, sfeervol en overzichtelijk.

De servieswarmer

Een ingebouwde servieswarmer kan uw borden, kopjes en schalen verwarmen en op temperatuur houden waardoor de gerechten niet alleen langer op temperatuur blijven maar ook hun geur en smaak beter behouden. Door een heteluchtsysteem, dat u zelf traploos kunt regelen, wordt het servies op de gewenste temperatuur gebracht en gehouden.

Ingebouwde halogeenverlichting maakt het werken met dit apparaat, dat behalve koffie en espresso desgewenst ook cappuccino, heet water, chocolademelk, thee, bouillon of soep levert, sfeervol en overzichtelijk.

De wijnklimaatkast: een must voor de echte levensgenieter

In een wijnklimaatkast kan wijn perfect op temperatuur worden gebracht en optimaal worden bewaard. Het bewaren en laten rijpen van wijn vraagt om een stabiele omgevingstemperatuur, optimale vochtigheidsgraad en een ruimte die donker is en zo min mogelijk trillingen toelaat.

Wijnklimaatkasten zijn veelal voorzien van enkele, van elkaar gescheiden en onafhankelijk van elkaar te regelen temperatuurzones. Daardoor is het mogelijk om zowel rode als witte wijn tegelijk op de ideale temperatuur te bewaren en een ander gedeelte te gebruiken om de wijn langzaam op drinktemperatuur te laten komen. De kasten zijn voorzien van uittrekbare en in hoogte verstelbare rekken, die zijn uitgevoerd in metaal of beukenhout, en die geschikt zijn voor verschillende formaten flessen.

Kokend water direct uit de kraan

Kokend water wordt in de keuken veel gebruikt. In de eerste plaats natuurlijk voor het koken van de maaltijd, maar ook voor een kopje thee of instantsoep, het aanlengen van een sausje of het ontvellen van tomaten.

Voor veel mensen is een keuken dan ook niet meer compleet zonder de Quooker. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder en direct kokend water als je het nodig hebt. Dat is de Quooker.

Het Quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir onder het aanrecht, dat verbonden is met een speciale kokend-water-kraan. Dit reservoir is aangesloten op de waterleiding en wordt elektrisch verwarmd. Het water doorloopt het volgende proces:

* Vers water stroomt in het reservoir

* Het water wordt verhit tot 110 graden Celsius

* Waterzuivering door een waterfilter

* Bij uitstroming koelt het water enigszins af en gaat koken.

Alle Quooker-kranen zijn voorzien van een kinderveilige bedieningsknop.