Ventilatie

Gratis advies over ventilatie tijdens BIS 2010

Door de snelle recente ontwikkelingen op gebied van normering inzake ventilatie en isolatie, zien bouwers en verbouwers vaak het bos niet meer door de bomen. De vraag naar deskundige informatie over gunstige ventilatie van de woning is groot. Super geïsoleerde woningen verhogen immers het risico op schimmelvorming en vocht. Daarom is het uiterst belangrijk dat isolatie en ventilatie in de woning optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Zehnder Group Belgium, de toonaangevende speler op gebied van energie-efficiënte en hoogkwalitatieve ventilatiesystemen, verleent daarom bouwers en verbouwers gratis advies over ventilatie tijdens het Bis Bouw en Immo Salon 2010. Experten van Zehnder geven duidelijke informatie over de vereisten en normen voor een goede ventilatie van de woning en de systemen en mogelijkheden voor een optimale afstemming van ventilatie en isolatie op elkaar. Bezoekers van het Bis Bouw- en Immo Salon kunnen hiervoor terecht op stand 6000 G in hal 6 van de beurs in Flanders Expo te Gent.

Zehnder Comfosystems: energiebesparende technologie voor een comfortabel binnenklimaat

Naar aanleiding van het Bis Bouw en Immo Salon stelt Zehnder Group Belgium het mechanische woonhuisventilatiesysteem “Zehnder Comfosystems” voor. Dit systeem zorgt voor een comfortabel binnenklimaat dankzij een hygiënische en efficiënte luchtverversing waarbij tot 95% van de warmte van de gebruikte lucht wordt teruggewonnen. De Comfosystems-balansventilatiesystemen zijn de ideale oplossing om woningen op een energiebesparende manier te ventileren, door permanent gezuiverde lucht aan te voeren, voorverwarmd in de winter, afgekoeld in de zomer.

Comfosystems omvat niet alleen de balansventilatie-unit maar ook een ingenieus luchtverdeelsysteem. Het Comfotube luchtverdeelsysteem bestaat uit ronde of ovale flexibele luchtkanalen uit hoogwaardig PEHD, met dubbele wand. De gladde “Clinside” binnenwand van de ventilatiekanalen is gepatenteerd en staat garant voor een hygiënische ventilatie. Clinside verhindert niet alleen stofophoping maar vereenvoudigt ook het reinigen.

Naast de balansventilatie-unit en het luchtverdeelsysteem omvat Comfosystems ventilatieroosters die aangepast kunnen worden aan elk interieurdesign.

De Zehnder Comfosystems bestaan in een ruim assortiment geschikt voor nieuwbouw en voor renovaties. U kunt deze energiezuinige ventilatiesystemen bezichtigen tijdens het Bis Bouw & Immo Salon, stand 6000 G.

Meer informatie: www.zehnder.be