Duurzaam Bouwen

Gratis Quickscans tijdens Energie & Bouw Weekend volzet!

Centrum Duurzaam Bouwen organiseert op 29 en 30 september de vijfde editie van het Energie & Bouw Weekend met als hoofdthema ‘Investeren in je eigen huis. Naast advies van de standhouders kan u beroep doen op de professionals van Dubolimburg die u helpen vooruitdenken om levenslang van uw woning te kunnen genieten. U kan verder ook de permanente tentoonstelling bezoeken én uw licht opsteken op een van de drie dagelijkse infosessies.
De Quickscans van Cedubo op 29 en 30 september in Heusden-Zolder zijn helemaal volzet! Wie graag (gratis) advies krijgt over duurzaam (ver)bouwen - en de winst die zoiets met zich meebrengt op het vlak van portemonnee, comfort en milieu - kan uiteraard wel nog terecht op de donderdagse zitdagen in Heusden-Zolder. Uiteraard wel eerst even van tevoren reserveren via 011 - 517 057!

Op de energiebeurs vind je op je eigen ritme een waaier van oplossingen en materialen om je woning energiezuiniger te maken. Bezoek de standen en stel concrete vragen over (na- )isoleren, warmtepompen, condensatieketels, zonnepanelen, schrijnwerk enzovoort. Op het advieseiland kan je praktisch advies vragen over energiebesparing, subsidies en het effect op uw energiefactuur.

Infosessies tijdens het Energie & Bouw Weekend

14u: Werking en financiering van verwarmingstechnieken
Warmtepompen, condensatieketels, zonnecollectoren, pelletkachels, enz. Er kwamen recent heel wat interessante verwarmingstechnieken op de markt en er komen er ongetwijfeld nog bij. In deze lezing wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste technieken en van de omstandigheden waarin een bepaalde keuze interessanter is. Ook wordt een indicatie gegeven van prijzen, subsidies en mogelijke besparingen.

15u: Energiezuinige renovatie: hoe aanpakken?
Vandaag worden veel meer huizen gerenoveerd dan nieuw gebouwd. Maar hoe maak je die huizen energiezuinig? En wat zijn de prioriteiten bij een beperkt budget? Op die vragen en meer wordt een antwoord gegeven. Ook zal een indicatie worden gegeven van prijzen, subsidies en terugverdieneffecten.

16u: Isoleren van nieuwe en bestaande woningen
Isoleren is en blijft de interessantste manier om energie te besparen. Basisprincipes van zowel het isoqleren van nieuwbouw als na-isolatie van bestaande gebouwen komen hier aan bod. Ook is er aandacht voor kostprijs, subsidies en terugverdieneffecten.

Centrum Duurzaam Bouwen

Schachtplein
3550 Heusden-Zolder
Zaterdag 29 september 2012 van 12u tot 18u
Zondag 30 september 2012 van 12u tot 18u
Inkomkaart: € 5 aan de kassa
Kaarten zijn gratis te verkrijgen via de website van Luminus www.luminus.be/energieweekend
Meer info: www.energieweekend.be