Vastgoed

Gouda zet oude stadhuis te huur

De gemeente Gouda gaat haar monumentale stadhuis verhuren. De Zuid-Hollandse gemeente is op zoek naar plannen voor een nieuwe invulling, na het vertrek van de gemeentelijke organisatie naar een nieuw gebouw komende zomer. Het beste plan maakt kans uitgevoerd te worden, zegt de gemeente.

Het uit 1448 stammende stadhuis op de Markt is het belangrijkste herkenningspunt van de stad. Als de gemeente is verhuisd naar het nieuwe, door Soeters van Eldonk architecten ontworpen onderkomen, komt het monumentale gebouw vrij. De gemeente zoekt een huurder voor het hele gebouw, of delen ervan.

“We gaan het deze keer op een vernieuwende manier aanpakken”, aldus wethouder Daphne Bergman (cultuur en vastgoed). “In plaats van een klassieke aanbesteding kiezen we nu voor een veel breder traject.”

Alle belangstellenden kunnen een concept indienen. “Een jury beoordeelt de meest kansrijke concepten die een meerwaarde betekenen voor het stadhuis. Die gaan door voor de volgende ronde: het opstellen van een ondernemingsplan. Uiteindelijk gaat de gemeente met de maker van het beste plan in onderhandeling”, aldus de gemeente Gouda.

Lees verder op Architectenweb.nl