Goed ventileren voor een gezond en aangenaam binnenklimaat

  BE   29 januari 2010 Bron: logiKa communication
Bouwinnovatie, de beurs voor bouwen en verbouwen in Limburg vindt plaats van 29/1 tot 1/2 en van 5 tot 7/2/2010 in de Grenslandhallen van Hasselt. Tijdens de beursdagen worden bouwers en verbouwers alsook professionals via diverse acties overtuigd van de meest efficiënte methodes om energie te besparen.

Regelgeving

Sinds 1 januari 2006 wordt (ver)bouwen in Vlaanderen aangestuurd door de EPB of energieprestatie- en binnenklimaatregelgeving. Het doel van het EPB-decreet is om energiezuinige, comfortabele gebouwen te realiseren in nieuwbouw of via renovatie. Daarmee kan op termijn een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd worden. Gunstig dus voor het leefmilieu én de portemonnee.

De EPB verplicht niet alleen om degelijk te isoleren, maar ook om te ventileren.

Vanaf 1 januari 2010 zijn de EPB-eisen daarvoor aangescherpt: voor woongebouwen met een aanvraag voor stedenbouwkundige vergunning vanaf 1 januari 2010 verstrengt het E-peil van E100 naar E80. Het maximale E-peil E100 voor kantoren en scholen blijft behouden.

Beursactie

Airplus uit Beverlo staat voor gedegen advies inzake ventilatie. Op Bouwinnovatie doen ze in dat kader de recentste regelgeving uit de doeken. Anderzijds geven ze inzicht in de verschillende systemen en het potentieel tot besparing op de energierekening.

“Goed ventileren is een must voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Wat goed ventileren is en hoe men de luchtkwaliteit in gebouwen kan verbeteren en voor een constante ventilatie kan zorgen, dat leggen we (ver)bouwers haarfijn uit,” zeggen zaakvoerders Frank Didden en Peter Meynen.

“Om te besparen op de energierekening en het binnenklimaat te verbeteren, verplicht de EPB-regelgeving ventileren en beloont die beter naarmate de gekozen ventilatiemethode energievriendelijker wordt. Tijdens de beursdagen pakken we uit met een leuk extraatje: de ‘gratis ½ ventilatie unit’ actie.”

Limburgs Energiehuis

Limburgs Energiehuis is een overkoepelende organisatie van diverse ondernemingen die kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel dragen. Onder die gezamenlijke vlag slaan zij de handen in elkaar om te fungeren als aanspreekpunt voor de (ver)bouwer. Van energievriendelijke technieken tot allerlei bouw- en inrichtingswerken die een particuliere bouwheer uit handen wil geven. Airplus is partner in dit Limburgs Energiehuis voor airco, luchtventilatie, verwarming, warmtepompen, centraal stofzuigsysteem.

Binnenkort opent het Limburgs Energiehuis in Zonhoven een demohuis. Op die locatie kan men letterlijk alle (ver)bouwwerkzaamheden en materialen bekijken, voelen, beoordelen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo