Nieuwbouw

Gevel 2020 belooft spectaculair te worden

Gevel 2020 belooft spectaculair te worden
Foto: Twitter @GEVEL2020
Het aftellen naar GEVEL 2020 is begonnen. Op 28, 29 en 30 januari bent u welkom in Ahoy Rotterdam. Hier nemen architecten en leveranciers u mee naar hun Modern Utopia. Centraal staan het ontwerp, de engineering en de materialisatie van de gebouwschil. Tijdens sessies, workshops en lezingen willen we u inspireren en op de beursvloer zijn veel primeurs te spotten.

Het hoofdpodium van het theater biedt een gevarieerd programma. Architectenbureaus MVRDV, cepezed en Heren 5 delen met bezoekers hun visie op de gevel. Op 28 januari trapt Gijs Rikken, architect en Associate Design Director van MVRDV, af. Joost Heijnis van cepezed neemt de 2e dag voor zijn rekening en het team van Heren 5 sluit af met een spectaculair concept. Met MVRDV en de bezoekers samen gaan zij ter plekke het gebouw - de gevel - van de toekomst ontwikkelen. Aan het eind van deze sessie wordt het ongetwijfeld utopische ontwerp gepresenteerd.

Noviteiten

Op de stands is aandacht voor alle aspecten van de gevel. Zoals noviteiten op het gebied van circulariteit en duurzaamheid, maar veel leveranciers gaan ook in op de verwerking en samenwerking. Prefabricage en steigerloos bouwen worden namelijk steeds belangrijker om bouwprocessen in steden te optimaliseren. Om dat tot een succes te maken is een goede afstemming en samenwerking de eerste vereiste.

Toekomstgericht

Tijdens GEVEL 2020 willen met u het vizier op de toekomst richten. Dat doen we met prominente sprekers in alle theaters. Zoals Serena Scholte van Spinwaves. Zij organiseert een hackathon voor de gemeente Rotterdam. In het projectentheater is veel aandacht voor transformatie en renovatie. Terwijl in het innovatietheater ingegaan wordt op nieuwe concepten. Kortom: plan uw bezoek aan GEVEL 2020 zorgvuldig. Op ieder tijdstip van de dag is er veel te beleven.

Ook interessant