Bedrijfsnieuws

General Climatisation Concepts wordt Deltha

General Climatisation Concepts uit Hasselt heet voortaan Deltha en breidt meteen ook zijn diensten uit. “De vlag dekte de lading niet meer” verklaart zaakvoerder Jan De Schepper. “We beperken ons al lang niet meer tot klimatisatie maar zijn ook gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en inregelen van volledige technische installaties voor projecten, van elektriciteit tot het bouwen van cleanroom installaties en industriële keukens” vervolgt De Schepper. Door de sterke groei moest het bedrijf ook recent verhuizen naar een grotere locatie op het bedrijventerrein in Diepenbeek.

Nieuwe naam

De nieuwe naam verwijst naar de kern van de activiteiten van het bedrijf: verandering creëren in de omgeving waarin mensen leven en werken. De Griekse letter delta wordt in de wiskunde gebruikt om de verandering van een grootheid aan te geven. De H verwijst dan weer naar de grootheid “enthalpy” van de thermodynamica, een eenheid waar het team dagelijks mee werkt.

Dienstenaanbod verder uitgebreid

Met de naamswijziging breidt Deltha ook zijn diensten uit. “Het klopt dat wij oorspronkelijk gespecialiseerd waren in het maken van studies voor HVAC-installaties”, aldus De Schepper. “Ondertussen verzorgen we het hele traject van A tot Z. Van het studiewerk, de installatie en het inregelen tot het opvolgen van de installaties. Daarnaast beperken we ons intussen niet langer tot verwarming, koeling en ventilatie maar verzorgen we de volledige technische gebouwinstallaties van een project, waaronder ook de elektriciteit”. Hiervoor heeft het bedrijf 3 gespecialiseerde afdelingen opgericht: Deltha Engineering verzorgt het studiewerk, Deltha Installation staat in voor het bouwen van de installatie en Deltha Maintenance voor het onderhoud, het inregelen of de renovatie van de installaties.

Design & Build: ontwerp en uitvoering gaan hand in hand

Het bedrijf is gespecialiseerd in de Design & Build – aanpak waarbij het ontwerp en de uitvoering door 1 partij gebeuren en ook parallel verlopen. Hierdoor wordt de doorlooptijd van een project aanzienlijk ingekort en zijn er ook geen fouten die pas aan het licht komen tijdens de uitvoering. “Deze manier van werken zorgt er ook voor dat de opdrachtgever meer inspraak heeft in het project” verklaart De Schepper. “Bovendien wordt het ontwerp meteen in 3D uitgewerkt waardoor het naadloos kan geïntegreerd worden in het architecturale ontwerp van het project en men tijdens de eigenlijke bouw niet meer voor verassingen komt te staan”. Door de combinatie van ontwerp en uitvoering is het bedrijf pionier in het realiseren van technische installaties volgens BIM-aanpak (Bouw Informatie Model).

Sterke groei

General Climatisation Concepts werd in 2013 opgericht door Jan De Schepper die als ingenieur elektromechanica afstudeerde aan de XIOS Hogeschool Limburg. Jan deed eerst ervaring op bij het studiebureau Technum en in de installatiesector voor hij de stap zette naar een eigen zaak samen met zijn vennoot Peter Hermans. Het team zette al enkele sterke referenties neer en kende een sterke groei. Zo wordt momenteel het nieuwe hoofdkwartier van ABVV – BBTK aan het Rouppeplein in Brussel volledig volgens design & build aanpak door Deltha gerealiseerd. Daarnaast optimaliseert het team momenteel de labo-installaties bij Janssen Pharmaceutica en worden alle technische installaties in de Koningin Elisabethzaal door Deltha gecoördineerd. Omwille van die sterke groei verhuisde het bedrijf recent ook van de Kleinstraat in Hasselt naar de Demerstraat in Diepenbeek.

Build for Life