Algemeen

Geen vergunning voor betonfabriek in Vichte

De gemeente Anzegem wil geen betonfabriek in de Oudenaardestraat in deelgemeente Vichte en geeft dus geen bouwvergunning. In Vichte staat al een betonfabriek, aan de grens met Heirweg, een andere deelgemeente van Anzegem. De rijke West-Vlaamse industrieel Jan Douterloigne heeft die verkocht aan een Iers bedrijf en hij wil nu een nieuwe fabriek bouwen aan de Oudenaardsestraat in Vichte.

Een actiegroep verzet zich tegen de bouw van de nieuwe betonfabriek omdat hij vreest voor stofhinder en verkeersproblemen. Dagelijks zouden er 46 dertigtonners naar en van de fabriek rijden.

Geen bouwvergunning
Ook het gemeentebestuur noemt de plaats waar de nieuwe betonfabriek zou komen niet geschikt en vreest ook voor verkeersoverlast.

Anzegem gaf enkele maanden geleden dan ook een negatief advies voor de bouwvergunningsaanvraag. Douterloigne stapte daarop naar Arohm, de Administratie voor ruimtelijke ordening, huisvesting, monumenten en landschappen en kreeg daar wel een positief advies.

Nu heeft het gemeentebestuur dus beslist geen bouwvergunning te geven. De uiteindelijke beslissing ligt nu bij het provinciebestuur, de Bestendige Deputatie.

De actiegroep "Neen aan de betoncentrale" reageert opgelucht op de beslissing.
Build for Life