Bedrijfsnieuws

Frisomat kondigt de bouw van haar eerste fabriek in Brazilië aan

Met een sterke territoriale groei, eigen filialen in 15 Europese en Afrikaanse landen en productie‐eenheden in België en Roemenië, voorziet de Belgische groep het begin van de productie in Brazilië voor het tweede semester van 2011.

Frisomat, een Belgische multinational die op een innoverende wijze metalen prefab industriële gebouwen in koudgewalst gegalvanizeerd staal ontwikkelt, ontwerpt, produceert en bouwt, organiseert begin april 2011 de eerste steenlegging van haar nieuwe fabriek in Brazilië, meer precies in Monte Mor, in het binnenland van de staat São Paulo.
In de aanwezigheid van Vlaams Minister President Kris Peeters en Braziliaanse autoriteiten, kondigt Frisomat de start van haar eerste Braziliaanse productie‐eenheid aan voor het tweede semester van 2011.

"We willen onze technologie en internationale know‐how combineren met een stevige lokale aanwezigheid. Om de snelheid van levering van onze producten te garanderen, één van onze sterktes, moeten we lokaal produceren. Daarnaast geloven we dat de Braziliaanse en Zuid‐Amerikaanse markt de investering in de uitbreiding van onze productiecapaciteit verantwoorden." legt Guy Somers, stichter en voorzitter van de groep, uit.

Met een initiële investering van 39 mio. Reais ( 17 mio. Euro), op een terrein van 1.435.000m2, wil de groep een nieuw concept in de Braziliaanse industriebouw introduceren: prefab metalen gebouwen, volgens een standaard concept en een internationale kwaliteitsgarantie, gefocust op kleine en middelgrote gebouwen, met een snelle levering, een makkelijk transport en montage, waardoor gespecialiseerde machines en werkkrachten overbodig zijn. Op het grote terrein kondigt Frisomat ook de lancering van een industrieel en logistiek park aan, gepland voor 2012.

"Snelheid van levering is van fundamenteel belang voor onze klanten. Zo kregen we twee weken geleden een bestelling binnen voor een hall van 3.000 m2 in Ruanda. Momenteel zijn we die hall al aan het laden in de containers voor verscheping. We kunnen zeer snel en flexibel inspelen op de noden van onze klanten omdat we het hele productieproces volledig zelf beheren. We willen onze producten kunnen leveren binnen de 15 a 20 dagen na bestelling." zegt Guy Somers.

Ondanks sterk in vertikale integratie van het productieproces te geloven, zullen voor het Braziliaanse project verschillende onderdelen lokaal worden aangekocht. "We zullen ons focussen op de productie van de metalen structuren." legt Somers uit. "Aangezien er in Brazilië bijvoorbeeld verschillende goede producenten zijn van stalen platen en sandwich panelen, is het niet onze prioriteit om te investeren in de productie van die onderdelen, die heden te dage een commodity zijn geworden. We verkiezen hiervoor goede lokale leveranciers te hebben." vult hij aan.
Build for Life