Forbo stelt op Batibouw nieuwe trendy dessins in vinyl voor

20 februari 2007 Bron: Forbo
Helemaal in lijn met de laatste trends in vloerbekleding introduceert Forbo Flooring drie spannende designcollecties: Novilon Nova, Novilon Viva en Novilon Fusion II. Stuk voor stuk onconventionele trendy vloeren die je interieur een aparte look geven. Op Batibouw zet Forbo Flooring de nieuwe collecties uitgebreid in de kijker.

Novilon Nova

De basis van de Novilon Nova collectie wordt gevormd door een aantal klassiekers, die de perfecte basis vormen voor een tijdloos interieur. Robuuste eiken vloeren met een licht versleten uitstraling, extra brede planken die nog eleganter en nog subtieler ogen en tropische houtsoorten die de huidi-ge houttrends perfect reflecteren. Kleuren variërende van inspirerende heldere tinten tot donkere intense kleuren boordevol karakter.
Veel houtdessins zijn nu ook voorzien van een ‘embossing’ waardoor de vloer de natuurlijke hout-structuur en matte uitstraling krijgt van een echte houten vloer.

Ook nieuw in de Novilon Nova collectie zijn de leisteen-dessins, in neutrale lichte zandkleur en donker antraciet, uitgevoerd met een zeer dunne voeg, waardoor nauwelijks te onderscheiden van echt.

De consumentadviesprijs van Novilon Nova is € 26.45 per m².Novilon Viva

Novilon Viva is ontworpen voor een jonge, actieve doelgroep: gezinnen. De collectie bestaat uit tijdloze vloeren die een huiselijke, gezellige sfeer uitstralen. Met een ruime keuze in kleuren en dessins leent deze reeks zich vlot voor elke ruimte binnenshuis. Een aantal houtdessins zijn voor-zien van een ‘embossing’, een houtstructuur met een natuurlijke en matte uitstraling voor een nog realistischer effect.

Gloednieuw en verrassend zijn de tropische palmenhout dessins (in donkerbruin en lichtbruin), en de nieuwe Rhodos dessins. Deze laatste combineert de stevige look van beton met de zacht-heid en elegantie van leer, in vier warme kleurtinten. De lichte en donkere houten dessin ‘Vas-teras‘ vormt een moderne toevoeging aan de Novilon Viva collectie. Rechte planken met een heldere houtstructuur passen dan ook in elk eigentijds interieur. Andere nieuwigheid is de mo-derne versie van het bekende visgraatmotief – met een vergrijsde honingkleur en een diepbrui-ne tot zwarte kleur.

De consumentadviesprijs van Novilon Viva is € 18.20 per m².Novilon Fusion II

Het succes van Fusion I was voorspelbaar: een stoere industriële look mét een warme, natuurlijke uit-straling. De vorig jaar gelanceerde collectie is nu gevoelig uitgebreid met 16 nieuwe kleuren, waar-onder hedendaagse houttinten en effen donkere metaalkleuren maar ook felle nuances in roze en groen.

Niet alleen zijn de verschillende ontwerpen fascinerend om naar te kijken, ze voelen elk ook apart aan. Structuur vs. effen, mat vs. glanzend, breed vs. smal, koel vs. warm, braaf vs. gewaagd... Binnen Novilon Fusion II zijn er drie thema’s: Basic (oogt strak en stedelijk, ideaal voor grote, open ruimtes), Nature (extra brede eiken planken, speciale reliëffinish, matte uitstraling) en Industrial (frisse designs, eigenzinnige reliëfstructuur, zilverglinstering).

De consumentadviesprijs van Novilon Fusion II is € 18.90 per m².Novilon, de vloer die alles heeft

Novilon profileert zich als een echte huismus. Wat wil je, met een vinyl vloerbekleding die niet alleen mooi en comfortabel, maar ook nog duurzaam én gemakkelijk is.

• mooi
Deze kunststof vloerbekleding vormt een perfecte basis voor elke woonstijl en biedt een enorme keu-ze in kleuren, structuren en dessins. Een nieuwe oppervlaktestructuur maakt de dessins bovendien nog echter en levendiger. De matte glans resulteert dan weer in een moderne uitstraling. Voor elke collectie geldt dat je ze kamerbreed, dus naadloos, kan leggen.

• comfortabel
Ook op het gebied van comfort scoort Novilon, met allereerst de warmte-isolatie. De vloer voelt nooit koud aan, zelfs niet in putje winter, en is uiterst geschikt voor vloerverwarming. Een andere unie-ke eigenschap is de veerkracht. Hoe vaak de vloer ook wordt ingedrukt, hij veert telkens weer terug. Tot slot isoleert Novilon het geluid uitstekend en is de vloerbekleding voor 100% antistatisch.

• duurzaam
Een technologisch uitgekiende toplaag (Diamond Seal) en samenstelling maken van Novilon een uiterst sterke, krasbestendige en duurzame vloer: slijtage door intensief belopen of door schuiven van meubels krijgt simpelweg geen kans. De ruime garantie die Forbo Flooring op Novilon biedt (10 – 15 jaar), spreekt dan ook voor zich.

• gemakkelijk
Novilon laat zich steeds perfect reinigen. Voor het dagelijks onderhoud geldt: regelmatig stofwissen en indien nodig vlekken verwijderen met een vochtige dweil. Een ander gemak is dat de vloer een-voudig zelf los te leggen is tot een oppervlakte van 40 m2. En omdat Novilon niet krult of krimpt, is al-tijd een strak resultaat gegarandeerd.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo