Bedrijfsnieuws

Familie Wessels verkoopt belang in VolkerWessels

De familie Wessels verkoopt een groot deel van haar belang in het bouwbedrijf VolkerWessels. Nu bezit de familie nog 90 procent van de aandelen. Dat moet straks 42,5 procent zijn. De vermogensbeheerder CVC Capital Partners neemt een belang van 42,5 procent in VolkerWessels, aldus de onderneming donderdag. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De familie was vooralnog niet bereikbaar voor commentaar. Het management van VolkerWessels krijgt er 5 procent van de aandelen bij waardoor het belang van de bestuurders in het bedrijf stijgt tot 15 procent. De vakorganisaties zijn inmiddels ingelicht en er is toestemming gevraagd aan de mededingingsautoriteiten. De transactie moet in mei worden afgerond.

Winst
VolkerWessels boekte vorig jaar een omzet van 4,5 miljard euro. De nettowinst - voor afschrijving van goodwill - steeg van 82,1 miljoen euro in 2005 naar 129,4 miljoen in 2006.

Van de beurs gehaald
Bij de bouwonderneming werken ongeveer 17.000 mensen. VolkerWessels werd in 2003 van de beurs gehaald door de Twentse ondernemer Dik Wessels. De Vereniging van Effectenbezitters vindt dat aandeelhouders destijds veel te weinig geld hebben gekregen. Er werd een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Daaruit zou blijken dat de onderneming 41 euro per aandeel waard was in plaats van de betaalde 21 euro.

Reggeborgh Beheer
Wessels is tevens grootaandeelhouder van het investeringsvehikel Reggeborgh Beheer in het Twentse Rijssen. Dat investeringsbedrijf heeft naar schatting ongeveer 450 miljoen euro verdiend met de beursgang van de omstreden internetonderneming World Online in het jaar 2000.

Ook interessant


Build for Life