Nieuwbouw

Extra miljoenen voor Muziekpaleis

De Utrechtse gemeenteraad is dinsdag na veel discussie akkoord gegaan met de extra benodigde bouwkosten van 34 miljoen voor het nieuwe Muziekpaleis in de stad. In totaal gaat de bouw van het muziekgebouw op het Vredenburg de gemeente 132,5 miljoen kosten.

D66 en GroenLinks worstelden met de toekenning van extra budget. Ze zijn voorstander van het Muziekpaleis, maar eisten in eerste instantie middels een motie uitstel van de beslissing tot september.

In die periode wilden ze extra onderzoek naar de verdere risico's van het project. Na uitleg van verantwoordelijk wethouders Harm Janssen (Financiën) en Floris de Gelder (Cultuur) zwakten de partijen hun motie af. Een meerderheid van de raad ging vervolgens akkoord met het extra krediet.

,,Uitstel van de beslissing leidt niet tot verbeteringen en kost hoe dan ook geld. Dat is een schijnoplossing'', aldus De Gelder. Ook Janssen drong er op aan niet te wachten met het nemen van een beslissing.

Om de raad tegemoet te komen gaf hij aan een 'bouwdirecteur' te willen aanstellen en de aanbesteding van het Muziekpaleis kritisch te willen analyseren in verband met toekomstige bouwprojecten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant