Energielabel voor woningen

  NL   21 november 2007 Bron: EconVice Nederland B.V.
Het is zover, in Nederland wordt het Energie Performance Building Directive, kortweg EPBD, per 1 januari 2008 wettelijk verplicht, via de tv campagne van postbus 51 “een zuinig huis” bent u waarschijnlijk al op de hoogte van deze ontwikkelingen. .

EconVice Nederland B.V. is het adviesbureau op het gebied van Energiebesparende oplossingen in de bestaande woningmarkt. Wij zijn gekwalificeerd om inspecties te verzorgen en zijn aangesloten bij Energie Keurmerk Wonen [EKW], reden te meer om een deugdelijk en eerlijk advies neer te leggen.

EconVice is een No nonsens adviesbureau van de Heerenveense ondernemer Johan Ruiter, in wiens bedrijf een goed advies en meedenken om oplossingen te vinden in het ook daadwerkelijk verlagen van de huiseigenaar zijn/haar energieverbruik cq woonlasten. Contact met de klant via persoonlijk advies op maat, daar gaat het om. Het begint bij een energielabel maar wat dan, valt het label laag uit dan wil de klant ook weten welke maatregelen er moeten worden getroffen om het label te verbeteren en wat zijn de kosten en ook niet onbelangrijk op welk termijn kan ik de investering terugverdienen. Door zijn ruime ervaring (30 jaar) in de installatiebranche op het gebied van alle disciplines van installatietechniek en voorral de laatste 5 jaar op het gebied van duurzame installatiesystemen zoals, PV, zonnesystemen, zonnecollectoren met geďntegreerde verwarming- en warmtepompsystemen en warmte-terug-win-systemen [wtw] gericht op energieneutrale woningen. Op dit gebied heeft Johan enkele jaren samengewerkt met een landelijk bekend projectontwikkelaar die nauw betrokken is bij duurzaam bouwen en ontwikkeling en realisatie van Energie Neutrale woningen, deze aanpak heeft bij de projectontwikkelaar geresulteerd in de Nationale Energieprijs 2004, de NET-Trofee 2005 en een nominatie voor de NET-Trofee 2006.

Johan heeft sinds een klein jaar een zeer nauwe samenwerking heeft met HR Wooncomfort, waarin hij als adviseur betrokken is. Investeren om energie te besparen betaalt zich sneller uit naarmate de energieprijzen stijgen.
Deze adviesvorm is te zien als uitbreiding op het energie-prestatiecertificaat waarbij de besparingsmogelijkheden in een specifieke bewonerssituatie worden doorgerekend. Niet alleen op energetisch rendement maar ook op terugverdientijd. Er wordt gekeken naar installatietechnische en bouwkundige aspecten en ook naar binnenmilieu en comfort. U krijgt vooraf inzicht wanneer genoemde maatregelen zich bij benadering hebben terug verdiend.
Los van de financiële kant heeft een en ander ook een gunstig effect op het wooncomfort.
Met behulp van een maatwerkadvies investeert U in maatregelen die voor uw situatie het gunstigst uitpakken, in termen van kosten, opbrengsten en comfort. Als deze zijn uitgevoerd vertaalt zich dat in een lagere Energie-Index, wat een positief effect heeft op de energielabel van uw woning.
Hiermee is direct het bewijs geleverd dat uw woning bij een positief energielabel meer waard is.

Wat houd het verplichte label nu in; Het Besluit energieprestatie gebouwen gepubliceerd (Staatsblad 2006 608). Dit is een belangrijke stap in de implementatie van de Europese richtlijn Energieprestatie van gebouwen. Het Besluit energieprestatie gebouwen regelt het energie prestatiecertificaat voor gebouwen. Dit is verplicht per 1 januari 2008 bij, verkoop of verhuur worden overlegd. Onderdeel van het certificaat is een energielabel. De nieuwe gebruiker van een woning krijgt met het certificaat vooraf inzicht in het energie gebruik en een lijstje met mogelijke verbetermaatregelen. EconVice Nederland B.V. kan die energie prestatiecertificaten uitgeven. Een inspectie van EconVice Nederland neemt ongeveer een uur ter plaatse in beslag afhankelijk van de grote en inhoud van de woning en wordt daarna op kantoor uitgewerkt, de uiteindelijke rapportage bepaalt het energielabel dat 10 jaar geldig is, gaat u naderhand verbouwen of aanpassingen en/of verbeteringen toepassen dan dient u opnieuw een energielabel te overleggen bij verkoop of verhuur van uw woning, belangrijk voor u is hoe beter uw label, hoe meer uw woning waard is.

Meer informatie vindt u op de website www.econvice.nl
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo