Bedrijfsnieuws

Emgo uit Lommel schrapt 70 banen

Emgo uit Lommel, producent van glazen onderdelen voor lampen, gaat 70 banen schrappen. Anderzijds nemen twee managers van Emgo zo'n 100 medewerkers mee voor de opstart van een nieuw bedrijf in glas voor zonne-energie. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

In Europa verdwijnt de gloeilamp wegens het hoge energieverbruik. Omdat Emgo, een 50/50 joint-venture tussen Philips en Osram, onder meer de ballonnen voor deze lampen maakt, dringt een reorganisatie zich op. Van de 300 jobs worden er tegen eind 2011 70 geschrapt.

Zo'n 100 andere medewerkers verhuizen naar een nieuw bedrijf, dat als spin-off wordt gelanceerd door twee managers van Emgo. "Dit is het resultaat van een proactieve zoektocht naar energie-efficiëntere toepassingen, met het oog op het vrijwaren van de werkgelegenheid", zo luidt het.

Met de steun van investeerders LRM en Capricorn Venture Partners, die elk 10 miljoen euro inbrengen, zal Ducatt nv worden opgericht. Dit wordt een hoogwaardige productie-entiteit van speciaal glas voor fotovoltaïsche toepassingen.
Build for Life