Elektrisch gereedschap Hitachi Power Tools wordt HiKOKI

8 juni 2018 Bron: finn
Elektrisch gereedschap Hitachi Power Tools wordt HiKOKI
De Japanse fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers Hitachi Koki begint een nieuw hoofdstuk in zijn meer dan 70 jaar oude geschiedenis. Per 1 oktober 2018 zal Hitachi Power Tools verder gaan onder de nieuwe merknaam HiKOKI. Het bedrijf werd in het voorjaar van 2017 overgenomen door de Amerikaanse financiële investeerder KKR. Tegen 2020 hoopt HiKOKI zijn omzet te verhogen van 1,5 tot 2,2 miljard euro. “In het bijzonder onze Europese distributeurs en gebruikers zullen de vruchten van onze strategie plukken. Om te kunnen groeien, moeten we innovatieve producten blijven ontwikkelen met een duidelijke waarde voor onze klanten – en dat is precies waar we aan werken”, aldus Yasushi Fukui, managing director van Koki Holdings Europe GmbH.

Nieuwe merknaam

De Amerikaanse holding KKR kocht in het voorjaar van 2017 alle aandelen van Hitachi’s vorige moedermaatschappij. Daardoor zal de naam van de onderneming in juni 2018 veranderen in Koki Holdings Co., Ltd., gevolgd door de invoering van een nieuwe merknaam in oktober 2018. Vanaf dan zal al het elektrisch gereedschap van Hitachi Koki aangeboden worden onder de merknaam HiKOKI. HiKOKI is afgeleid van het Engelse woord “High” – wat staat voor de visie van het nieuwe merk op technologie en kwaliteitsleiderschap – en de Japanse term “Koki”, die “industriële machines” betekent.

HiKOKI bouwt verder op de expertise die het bedrijf in zijn 70-jarig bestaan vergaarde op het vlak van de ontwikkeling en productie van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers. “HiKOKI staat voor technologisch toonaangevend elektrisch gereedschap dat dagelijks zwaar werk verricht op bouwplaatsen en het leven van bouwvakkers gemakkelijker maakt”, aldus Yasushi Fukui, managing director van Koki Holdings Europe GmbH. “We zullen de erfenis van Hitachi met grote trots in Europa verderzetten en verder ontwikkelen.”

HiKOKI richt zich samen met KKR duidelijk op verdere groei en wil het bedrijf nieuwe kansen en vrijheden geven om dit doel te bereiken. “In het bijzonder onze Europese distributeurs en gebruikers zullen de vruchten van onze strategie plukken. Om te kunnen groeien moeten we interessante producten ontwikkelen met een duidelijke waarde voor onze klanten – en dat is precies waar we aan werken”, aldus de managing director. De doelen van de nieuwe onderneming zijn ambitieus: ze hoopt haar inkomsten tegen 2020 te verhogen van 1,5 tot 2,2 miljard euro.

Vakmensen zijn belangrijke doelgroep

De sterktes van Hitachi – binnenkort HiKOKI – zijn zijn brede, technisch uitstekende selectie boor- en breekhamers, zijn technologisch toonaangevende accu-spijkerapparaten en zijn nieuwe Multi-Volt-batterijtechnologie die in mei 2018 wordt geïntroduceerd. “Professionele eindgebruikers in diverse sectoren zijn altijd een belangrijke doelgroep voor ons geweest”, zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools België & Nederland. “We spelen in op hun behoeftes en de laatste technologische inzichten, om voor hen kwalitatieve en innovatieve machines te ontwikkelen en op de markt te brengen.” Een unieke eigenschap van Hitachi / HiKOKI is de nieuwe generatie koolborstelloze motoren, zowel in accu’s als in elektrische machines. Die motoren zorgen voor onverwoestbare en duurzame machines, met als unieke toevoeging dat ze als enige in de markt ook werken op netspanning. In beide types machines zorgt de koolborstelloze motor, dankzij de vrijwel te verwaarlozen weerstand, voor minder slijtage en dus voor een langere levensduur en een hoger (constant) vermogen. Dat betekent dat de boor- en breekhamers met koolborstelloze motoren in wezen onderhoudsvrij zijn, wat zorgt voor een hogere productiviteit doordat het gereedschap langdurig en ononderbroken op de bouwplaats kan worden gebruikt.

Ook de accu-spijkerapparaten onderscheiden zich van de concurrentie door belangrijke innovaties. Ze werken zonder gaspatroon en/of compressor met luchtslang, wat ervoor zorgt dat ze onderhoudsvrij zijn. Dankzij de combinatie van zowel draadloze als pneumatische technologieën gebruikt het unieke luchtaandrijfsysteem perslucht wat de kracht verhoogt. Door die snelheid en efficiëntie is het mogelijk om veel meer spijkers te schieten. Eventueel vastgelopen spijkers zijn gemakkelijk te verwijderen zonder gereedschap en de diepteregeling is ook instelbaar zonder gereedschap. De spijkerapparaten hebben een koolborstelloze motor en een schakelaar voor één schots- of repeteerfunctie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo