Algemeen

Eindelijk oplossing voor kringlooppark te Zoersel

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft zijn goedkeuring gegeven aan het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Kringlooppark’ te Zoersel. ‘De gemeente Zoersel kan nu eindelijk een oplossing bieden aan een historische erfenis’, aldus gedeputeerde Koen Helsen (open vld) bevoegd voor ruimtelijke ordening.

‘In het verleden werd de plaats waar nu het kringlooppark zich bevindt, reeds gebruikt als stortplaats. Bij de opmaak van het gewestplan in de jaren zeventig werd echter een verkeerd perceel ingekleurd als stortplaats, terwijl de stortplaats zelf de bestemming landschappelijk waardevol agrarisch gebied kreeg’.

Met de opmaak van dit RUP wordt dit euvel rechtgezet en wordt de locatie van het kringlooppark ingekleurd als zone voor openbaar nut. Alle constructies en verhardingen mogen behouden blijven, maar uitbreiding kan niet toegestaan worden.

Om een goede inpassing in de groene omgeving te garanderen wordt opgelegd dat er een buffer van een groenscherm van 5 meter moet voorzien worden. Op lange termijn wordt de mogelijkheid geboden om de toegangsweg te verbreden, zodanig dat vrachtwagen gescheiden van de personenwagens kunnen in- en uitrijden.

Het perceel dat dan wel ingekleurd werd als stortplaats heeft geen bestaansreden meer en zal omgezet worden naar agrarisch gebied. Gezien het waardevol karakter zal deze zone volledig gevrijwaard blijven van bebouwing.

‘Dit ruimtelijk uitvoeringsplan biedt een mooie oplossing voor een vergissing uit het verleden’, besluit Koen Helsen.
Build for Life