Decoratie

Eettafel decoreren? 4 tips!

Eettafel decoreren? 4 tips!
Als je je eettafel wilt dekken, is dit het perfecte moment om creatief te zijn en nieuwe ideeën uit te proberen. Of je nu niet weet waar te beginnen, of inspiratie zoekt om je eettafel mooi te decoreren, wij hebben wat geweldige ideeën verzameld en experts om tips gevraagd. Zo maak je van je eettafel een echte blikvanger!

Houd rekening met de vorm van de tafel

Bij het decoreren van je eettafel is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van de tafel, aangezien een lange tafel een andere aanpak vereist dan een vierkante of ronde tafel. De vorm van de tafel moet passen bij de vorm van de kamer; Een rechthoekige tafel past bijvoorbeeld goed in een rechthoekige kamer. Aan de andere kant bevordert een ronde tafel een goed gesprek in een relatief vierkante kamer. Een ronde tafel is niet alleen ideaal voor kleine eetkamers, maar fungeert ook als een duidelijk middelpunt in elke ruimte, dat verder kan worden verfraaid met je eigen tafeldecoratie, zoals een prachtig arrangement van seizoensbloemen.

Maak je tafel bijzonder

Je kunt je alledaagse eettafel speciaal maken door bloemrijke tafeldecoratie toe te voegen, niet alleen voor 'speciale gelegenheden', maar ook voor dagelijks gebruik. Bloemen en bladeren kunnen worden gebruikt in het midden van de tafel en op planken en vensterbanken in de kamer. Een grote orchidee, een cluster van vazen of persoonlijke objecten van reizen kunnen een mooie toevoeging zijn, en zelfs twee windlichten kunnen een leuk effect creëren. Als bloemen niet jouw voorkeur hebben, kun je het tafelgerei bijzonder maken door te kiezen voor veel kleur, gemengde patronen en prints op het tafellinnen, gekleurd glaswerk en een mix van serviesgoed, waardoor je een leuke en informele sfeer behoudt.

Kies een vaas

Naast het verlichten van de eetkamer met een dramatische kroonluchter, is het kiezen van een opvallende vaas een andere manier om een statement te maken. Deze trend wint aan populariteit, waarbij vazen en tafelstukken niet alleen dienen om bloemen vast te houden of fruit op te bergen, maar het belangrijkste kenmerk van mortex eettafels worden. Het samenstellen van opvallende vazen en tafelstukken in een zorgvuldige cluster - met verschillende hoogtes, gemengde materialen en gedetailleerde ontwerpen - verbetert de sfeer in de eetkamer. Deze ontwerpen worden nu beschouwd als op zichzelf staande kunstwerken om van te genieten.

Tafelkleed of niet?

Als je nadenkt over hoe je je eettafel wilt dekken, kan de vraag ontstaan of je een tafelkleed wilt gebruiken of niet. Je hoeft niet per se een keuze te maken. Je kunt afwisselen tussen tafelkleden en onbedekte tafels om het interessant te houden. Beide opties hebben hun eigen charme, afhankelijk van hoe je ze aankleedt met tafellinnen, servies en glaswerk. Het hangt allemaal af van wat je op dat moment het beste vindt!

Ook interessant