Interieur

Een zadeldak lichtstraat brengt extra licht in de ruimte

Een zadeldak lichtstraat brengt extra licht in de ruimte
De meeste mensen hebben het liefst zo veel mogelijk licht in huis. Dat is niet zonder reden. Onze biologische klok gebruikt het om te meten wanneer wij namelijk actief moeten zijn en wanneer het tijd is om te slapen. Hoe meer licht je overdag dus hebt, hoe actiever je kan zijn. Een zadeldak lichtstraat is daarom de perfecte oplossing voor meer licht in huis. Lees verder voor alle details!

Zadeldak lichtstraat

Je kunt op veel verschillende manieren licht toevoegen in huis. Denk aan lampen, lichte meubels en ga zo maar door. Maar de beste oplossing hiervoor is toch wel een zadeldak lichtstraat. Het zorgt voor enorm veel licht in huis en daarnaast oogt de ruimte ook direct een stuk groter. Het staat het prachtig en ook krijgt je huis direct een moderne touch. De lichtstraat wordt geleverd met twee ruiten en een zadeldak vorm die onder een lichte hellingshoek van elkaar aflopen. Grote glazen overspanningen zijn mogelijk tot max 4M2. Extra handig: de lichtstraat is volledig voorgefabriceerd en daarom eenvoudig te monteren.

Voordelen

Maar waarom zou je voor een zadeldak lichtstraat gaan en niet voor een ‘gewone’ lichtstraat? Een zadeldak lichtstraat zorgt allereerst voor meer licht in huis. Doordat een zadeldak bestaat uit twee hellende dakschilden vormt het een V-vorm. Hierbij heb je aan beide kanten lichtinval. Ideaal! Daarnaast zijn er enorm veel afwerkingsmogelijkheden, is het bestendig tegen winstoten én dankzij de hellende constructie loopt het regenwater goed naar beneden.

Waar te plaatsen?

Vooral in een aanbouw is licht van buiten erg gewild. Je hebt meestal de keuken of een lekkere zithoek daar, waardoor je daar vaak bent. Dit is dus een goede optie om een lichtstraat te plaatsen. Maar ook de woonkamer is een gewilde plek. Wil jij een lichtstraat plaatsen in een plat dak die zowel in de oppervlakte als in de breedte ruim is? Dan kan je het beste kiezen voor een zadeldak lichtstraat. Dit is een mooie symmetrische oplossing die in het midden van je dak wordt geplaatst.

Uitstraling

Een zadeldak lichtstraat ziet er luxe uit en staat mooi in ieder huis. Het zorgt voor een moderne look. Waar je een zadeldak direct aan kan herkennen zijn de 2 schuin aflopende ruiten waarbij er in het midden een tussenkoker ligt. De tussenkoker is op dezelfde manier afgewerkt als de rest van de ramen. Daarom krijg je een mooi geheel. Benieuwd naar wat het ongeveer gaat kosten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

Een zadeldak lichtstraat brengt extra licht in de ruimte

Glazen deuren

Wil jij naast het prachtige zadeldak nog meer licht in huis creëren? Kies er dan voor om in huis glazen deuren te plaatsen. Bijvoorbeeld in de hal en de woonkamer. Met glazen deuren scheid je namelijk wel twee ruimtes van elkaar, maar doordat je er doorheen kunt kijken creëer je meer licht in huis.

Deur naar buiten

Met openslaande deuren ontstaat er ook optimaal lichtinval in huis. Doordat je met lekker weer de deuren open kunt zetten creëer je veel licht in huis. De grens tussen binnen en buiten wordt kleiner en daarnaast staan openslaande deuren ook erg mooi.

Open trap

Door middel van een open trap kun je meer licht in huis halen. Een deur voor de trap blokkeert namelijk het licht en zorgt ervoor dat de ruimte er kleiner uitziet. Heb jij daarom een deur voor de trap? Haal deze weg of vervang het door een glazen deur ;-).

Een zadeldak lichtstraat brengt extra licht in de ruimte

Blokkade voor het raam

Voorkom dat je buiten voor je raam bomen of struiken hebt staan die het licht blokkeren. Haal ook de kleine takjes weg, want ook dit zorgt voor minder licht dat naar binnen kan schijnen. Ook is het belangrijk dat je binnen in huis geen grote voorwerpen op je vensterbank hebt staan.

De mogelijkheden om meer licht in huis te creëren zijn er dus genoeg. Ben jij nieuwsgierig naar meer informatie over een zadeldak lichtstraat? Neem dan eens een kijkje op de site.

Ook interessant