Een makelaar inschakelen voor jouw droomhuis: hoe gaat dat in zijn werk?

Bron: Bouw & Wonen
Een makelaar inschakelen voor jouw droomhuis: hoe gaat dat in zijn werk?
Het vinden van een droomhuis doe je niet zomaar. Er gaat een heleboel planning aan vooraf, zoals het vinden van een geschikte en betrouwbare makelaar. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een makelaar vinden voor jouw droomhuis?

Het vinden van een geschikte aankoopmakelaar maakt het kopen van een huis een stuk eenvoudiger. Een makelaar neemt de lastige zaken uit handen en is zeer betrokken bij het aankoopproces. Vooral in populaire steden is het aan te raden om voor een aankoopmakelaar te kiezen. Een makelaar in Amsterdam is bijvoorbeeld echt een must.

De voordelen van een aankoopmakelaar

  • De makelaar kent de markt en weet welke huizen er beschikbaar zijn in de regio. De makelaar kan hierdoor direct gehoor geven aan je wensen.
  • De makelaar neemt ook alle lastige zaken uit handen zoals het papierwerk. Hierdoor bespaar je enorm veel tijd en energie die je in andere zaken kan steken rondom de aankoop van je droomhuis.
  • De expertise en kennis. De makelaar kent het proces en doet dit dagelijks.

Het proces met een makelaar

Een huis kopen met een makelaar bestaat uit de volgende stappen: een huis zoeken, bezichtigen, de onderhandeling en ten slotte een koopovereenkomst.

Een huis zoeken

In plaats van maandenlang zelf het internet af te speuren kun je hier een makelaar voor inschakelen. De makelaar zal jouw wensen met je doornemen en vervolgens op zoek gaan naar een geschikt huis. In de meeste gevallen komt hij met een paar opties en kunnen jullie door naar de volgende stap, de bezichtiging(en).

Bezichtiging

Voor velen het leukste deel van een nieuwe huis kopen! De makelaar zal met verschillende bezichtigingen meegaan en kan je meer vertellen over het huis. Ook zal de makelaar je van advies voorzien en een indicatie kunnen geven van de mogelijke verkoopprijs.

De onderhandeling

Wanneer het leukste deel voorbij is, komt ook gelijk een van de minder leuke dingen, de onderhandeling. Hulp van een makelaar is hierbij een echte aanrader. Zij zullen om je wensen vragen en vervolgens aan de slag gaan met de onderhandeling.

Koopovereenkomst

Wanneer je jouw droomhuis hebt gevonden en de onderhandelingen rond zijn is het tijd voor champagne en de koopovereenkomst! De makelaar zal je helpen bij het papierwerk en het koopproces. Dit is vaak erg tijdrovend werk wat je beter aan een betrouwbare makelaar kan overlaten.

Met een makelaar aan je zijde heb je altijd de expertise die je nodig hebt bij het kopen van een huis.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo