Gereedschap

Een lichtgewicht accuschroefboormachine met potentie

Bovenhandse boor- en schroeftoepassingen of schroefwerkzaamheden op enge plaatsen behoren, zoals bij het aanbrengen van lampen en lichtsystemen, tot het dagelijkse werk van de elektricien. Accuschroefboormachines die bij zulke werkzaamheden het nodige vermogen leveren, zijn echter vaak zwaar en onhandig. Dit is niet het geval bij de GSR 10,8-2-LI Professional van Bosch: het krachtige toestel beschikt ondanks een drijfwerk met 2 standen en een draaimoment van 30 Nm over een extreem korte bouwvorm en is slechts 169 mm lang. De GSR 10,8-2-LI Professional is hierdoor de kortste accuschroefboormachine in zijn klasse.

De hoofdtoepassing van de korte krachtpatser van Bosch is het verwerken van kleine schroeven (3,5 x 3,5 mm en 4 x 40 mm) zoals in hout of kunststof. Bij boringen in hout en metaal kan de accuschroefboormachine moeiteloos diameters tot 19 mm in hout en 10 mm in metaal aan. Dankzij zijn 10-mm-Auto-Lock-boorhouder is het eenvoudig en snel wisselen van ronde schachtboren mogelijk.

Bij het uitvoeren van serieschroefverbindingen met de GSR 10,8-2-LI Professional serieschroefverbindingen maakt een geïntegreerde motorrem precisiewerk mogelijk – want de rem brengt het toestel direct tot stilstand zodra het schroeven beëindigd is. Een mooi resultaat dat elke elektricien wel weet te appreciëren! Tot de andere voordelen van het toestel behoren bovendien een geïntegreerd LED-licht voor de optimale verlichting van het werkbereik ook op donkere plaatsen alsook een praktische laadtoestandsindicatie van de Premium-Lithium-Ion-accu's. Deze geeft altijd informatie over de nog ter beschikking staande laadenergie.

Premium-Lithium-Ion-accu met lange levensduur

De Electronic Cell Protection (ECP) van Bosch zorgt voor de lange levensduur van de Bosch Premium-accu's. Deze beschermt de accu betrouwbaar tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Een geheugeneffect blijft achterwege en de accu’s functioneren ook na maanden niet te zijn gebruikt. Standaard levert Bosch de accuschroefboormachines met een 30-minuten-lader. Dankzij de "Hyper- Charge"-laadtechniek van Bosch zijn de accu's al na de helft van de oplaadtijd voor 75 procent geladen.

L-BOXX het superieure transport- en bewaarsysteem

De GSR 10,8-2-LI Professional is vanaf nu in het nieuwe verpakkingsconcept van Bosch, de L-BOXX, tegen de aanbevolen verkoopprijs van 159,95 euro exclusief BTW verkrijgbaar.