Drijvende bioscoop in de haven van Brussel

13 januari 2006 Bron: Telex
Als alles loopt zoals gepland, zal men deze zomer een dagje naar het strand van Brussel Bad kunnen en ’s avonds meteen een cultureel verantwoord filmpje kunnen meepikken.

De haven van Brussel beschikt sinds enige tijd over een zomers zandstrand, beter bekend als Brussel Bad of Bruxelles-les-Bains. Binnenkort komt daar een drijvende bioscoop bij, de Actor’s Boat, die het hele jaar door aangemeerd zal blijven in het Bécodok, langs het kanaal Brussel-Willebroek.

De Actor’s Boat is een bestaande boot, 82 meter lang en 8,20 meter breed, die momenteel verbouwd wordt om onderdak te bieden aan vier bioscopen (van respectievelijk 210, 120, 110 en 80 plaatsen). Via een brede passerelle krijgt men rechtstreeks toegang tot een centrale ontvangstruimte, waar behalve voor de kassa ook ruimte is voor een bar en een filmwinkel (waar onder meer dvd’s en affiches verkocht worden). Twee andere loopbruggen moeten het vlotte en veilige verkeer van de bezoekers mogelijk maken. De circulatie op de boot zelf gebeurt via gangen die 1,40 meter breed zullen zijn. Op het bovendek wordt een receptieruimte (voor 300 personen) voorzien, die ook als expositieruimte kan fungeren. Voor de aankleding en de look van de Actor’s Boat wordt een beroep gedaan op architect François Schuiten, ook (en misschien wel vooral) bekend als striptekenaar, die indertijd ook nog meegewerkt heeft aan het grafisch concept van de film Taxandria van Raoul Servais.

De kaaien in de buurt moeten normaal gezien voldoende parkeerruimte bieden, terwijl de Actor’s Boat ook makkelijk bereikbaar zal zijn met het openbaar vervoer, aangezien het metrostation IJzer (aan het Saincteletteplein) op vijf minuten wandelafstand ligt.

Het proefdraaien zou in juli moeten kunnen beginnen. De opening van de Actor’s Boat voor het publiek staat gepland voor de maand augustus.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo