Interieur

Drie viervleugelige roterende RD4-deuren voor Audi Museum

Het Audi Museum in het Duitse Ingolstadt is een toeristische topattractie. En ook het nabijgelegen Audi Forum Customer Center is een drukbezochte locatie. In het kader van de recente opwaardering van de gevel van beide gebouwen, kregen ook de toegangen een nieuwe, aantrekkelijke look. Alhoewel de esthetiek een belangrijke factor was, waren vooral het comfort voor bezoekers en medewerkers en een verlaging van de energiekosten doorslaggevende elementen in de toekenning van de opdracht. Besam kwam met een sluitende oplossing: de RD4 roterende deuren.

Ontvangst in stijl

Beheersing van het binnenklimaat, beveiliging en gebruiksgemak. Het zijn dé troeven van de compacte RD4 roterende deuren van Besam. De voordelen op vlak van klimaatbeheersing van een roterende deur worden m.a.w. gecombineerd met de beveiliging en het comfort van een automatische deur.

Audi opteerde voor de viervleugelige uitvoering en was daarmee zeker van een doeltreffende scheiding van binnen- en buitenklimaat, zonder dat daarbij de vlotte toegang voor bezoekers, klanten en medewerkers in het gedrang kwam. Minder lawaai, geen tocht en dus een significante verlaging van de hoge energiekost die gewoonlijk wordt geassocieerd met grote, open plan gebouwen met hoge plafonds.

Bezoekers van over de hele wereld lopen voortaan het Audi Museum in Ingolstadt binnen door een RD4 roterende deur. In het Audi Forum Customer Center maken Audi-klanten dagelijks volop gebruik van twee RD4 deuren.
De gerenoveerde gevels van beide gebouwen hebben een gestileerde look dankzij het doordachte gebruik van roestvrij staal en glas. De architect van het Audi-project klonk enthousiast, de nieuwe Besam-deuren leveren met hun klassieke, elegante design een esthetische meerwaarde.