Bedrijfsnieuws

Directeur Hans Willem Naarding neemt afscheid van Trebbe

Hans Willem Naarding: 27 jaar lang was hij directeur van Trebbe. Het gezicht van Trebbe werd de financiële man nooit, maar dat ambieerde hij ook zeker niet. "Ik houd er niet van om in de schijnwerpers te staan. Bovendien vind ik dat die taak is weggelegd voor de naamgenoot van het bedrijf. Hein Trebbe vervult die taak met overtuiging."

Samen met Hein Trebbe vormde Naarding een krachtig duo. "Respect voor elkaars mening, een nuchtere kijk op de wereld, weinig woorden en kostenbewust; dat kenmerkt onze personen en onze samenwerking.

Ongedurig karakter

Op 1 oktober ging Naarding met pensioen en nam hij afscheid van het bedrijf. Na maar liefst 27 jaar. Best opmerkelijk voor een man die zegt 'ongedurig' van karakter te zijn. "Toen ik bij Trebbe kwam werken, had ik niets met de bouw. Dat is pas later gekomen. De 'hands on mentaliteit' spreekt me erg aan, 'niet lullen maar poetsen'. Evenals de sfeer, de mooie producten, de concreetheid ervan en het feit dat het er jaren blijft staan. En wat ik persoonlijk erg heb gewaardeerd aan het bedrijf Trebbe, is dat ik mij nooit heb moeten schikken. Ik heb volop gelegenheid gehad om mijzelf te ontplooien. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ik durf te zeggen dat dat voor alle medewerkers geldt die dat willen."

Een zachte landing

Deze maand kwam dan toch het moment van afscheid nemen. Dat dit op 1 oktober zou gebeuren, hing hij niet aan de grote klok. "Ik wilde tot het einde toe serieus worden genomen. Daarnaast heb ik bewust gekozen voor een zachte landing, wat betekent dat ik steeds minder ben gaan werken: van zes, naar vijf, naar vier dagen. Daardoor ging de druk van de ketel. Er wordt wel gevraagd: 'Werk je om te leven of leef je om te werken?'. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heb geleefd om te werken."

Perfecte samenloop carrière en leefsituatie

Opvallend is hoe het verloop van zijn carrière, als gevolg van de wereld om hem heen, past bij zijn eigen leefsituatie. "Toen ik bij Trebbe kwam werken, waren we een sociale woningbouwer. We waren aan het opkrabbelen van de crisis. We kregen er een nieuwe tak bij, namelijk projectontwikkeling. Dat nam een enorme vlucht. Voor mij betekende dit een verbreding van mijn functie. Ik ben me in die tijd namelijk gaan bezighouden met het verwerven van grondposities. Deze posities zijn nu grotendeels bebouwd of in een afrondende fase. Dat laatste geldt ook voor mijn carrière."
Build for Life