Decoratie

Design volgt behoefte aan intimiteit en rust

Wie bij wil blijven in de wereld van decoratie, in- en outdoordesign en woontextiel doet er goed aan de halfjaarlijkse Parijse vakbeurs Maison & Objet te bezoeken. De beurs heeft een internationaal karakter: bijna de helft van de 3.000 exposanten in acht megahallen op 120.000 vierkante meter vloeroppervlak komt van buiten de Franse landsgrenzen.

Het warm kloppend hart van Maison & Objet bestaat uit drie trendpleinen, die zijn gebaseerd op de visie van drie vooraanstaande Franse stylingbureaus. Deze pleinen gelden als richtinggevend. Op de beurs zetten de trendgoeroes hun visie neer op de huidige tijd. Centraal daarin staat de open deur dat we leven in een tijd waar het openbare leven en ons privé-leven steeds meer door elkaar lopen. Volgens de goeroes balanceren we voortdurend tussen permanent exhibitionisme en decente discretie.

En dat brengt de behoefte aan privacy teweeg. En dus het creëren van een eigen plek in het eigen huis: een tuinhuis, de veranda, boomhut of op zolder. En die intimiteit vertaalt zich dan weer naar authenticiteit, ambachtelijkheid en comfort. Dus met dikke wol, veren, zachte dierenhuiden, vogelnestjes, hout en bamboe.

Gebaseerd op: TuinZaken