Verwarming & Sanitair

Desco opent nieuw toonzaal- en magazijncomplex te Lummen

Desco opent nieuw toonzaal- en magazijncomplex te Lummen
Desco, groothandel in sanitair en verwarming, opent op 23 maart officieel de nieuwe toonzaal vlakbij het Klaverblad van Lummen. “Deze nieuwe locatie zal zowel voor de eindgebruiker als de installateurs een ongekende meerwaarde betekenen”, weet men bij Desco. Van het gloednieuwe complex werden in september vorig jaar in een eerste fase al de magazijnen operationeel.

Voor Desco, met tot dusver 11 locaties verspreid over heel Vlaanderen, is dit de eerste Limburgse vestiging voor consumenten én installateurs, goed bereikbaar aan de E313 in Lummen. En meteen ook een uithangbord, trekpleister en blikvanger voor de hele groep: “Met meer dan 8.000m² commerciële ruimte zullen wij de dromen van eindklanten voor een nieuwe badkamer of een nieuwe zuinige verwarmingsinstallatie perfect kunnen invullen. Omdat het gebouw een oppervlakte heeft van meer dan 1.800m² kan er snel uitgebreid worden met een extra logistiek van meer dan 10.000m²”, zegt zaakvoerder Frank Dedecker.

Badkamer
Omdat smaken verschillen, wil men bij Desco een zo breed mogelijk assortiment presenteren. De showroom is dan ook een zeer uitgebreide tentoonstelling van bekende designers met inspirerende opstellingen, verrassende materialen, beproefde technieken en alle stijlen. Hier vervult beslist iedereen zijn wens.



Groen
Bovendien trekt Desco als specialist in toekomstgerichte technologie er volop de groene kaart. “We hebben een breed aanbod aan ecologische toepassingen en onze ervaren adviseurs krijgen nu de ruimte om voor elke behoefte een oplossing voor te kunnen stellen, of het nu gaat om ventilatie, warmtepompboilers, zonne-energie, weersafhankelijke regeling, enzovoort.”

Ankerpunt
De vestiging in Lummen wordt een ankerpunt van Desco, een centrale draaischijf voor de installateurs van de ruime regio. Naast de nieuwe magazijnen, die in september van start gingen, zal de vestiging tal van extra faciliteiten bieden, zoals een opleidingscentrum met vakgerichte scholing, een calculatiedienst en een team van eigen Desco-medewerkers die per specifiek project de vakmensen bijstaan met raad en daad. Zo wordt de Lummense vestiging een evidentie voor technische raadgevingen op product- en projectniveau.

Het team bestaat nu uit 10 medewerkers. Desco houdt echter rekening met een noodzakelijke bijkomende tewerkstelling van meer dan 20 mensen.