Interieur

Derde lichting Academie van Beeldende Kunsten studeert af

De derde lichting van meubelontwerpers studeert af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Sinds enige jaren is Meubelontwerp een afstudeerrichting aan de opleiding. Meubelontwerp is een specialisatie binnen het studieveld van interieurarchitectuur. De studenten aan de opleiding kunnen zich hierin specialiseren.

De vier studenten die dit jaar hun opleiding afronden tonen in hun ontwerpen aan dat er een dunne scheidslijn bestaat tussen meubelstukken en kunstwerken. Melanie Luchtenveld is van de vier studenten en zij heeft zich gericht op de functie van kasten. Dat resulteerde in het eindwerk `adoptiekabinet` geïnspireerd door de 17-eeuwse verzamelkabinetten en Japanse vertelkastjes. Een van de andere studenten, Barbara Kooij, bestudeerde de helderheid in meubels. Zij ontwerpt meubels vanuit één plaat van onder meer RVS, metaal of hout. Daarvan maakt zij stoelen of krukjes.

Wouter Wigman kwam met een collectie zitmeubelen onder de naam `Fruity Furniture`. De collectie is opgebouwd uit oude sinaasappelkistjes. Bart Vromans biedt juist weer een combinatie van interieurarchitectuur en zitmeubelen op basis van recycling, zoals een stoel uit een oude rioleringsbuis.

Gebaseerd op: Meubel