Bedrijfsnieuws

Delta, Volker Wessels en Reggenborgh sluiten intentieovereenkomst

Delta, Volker Wessels en Reggenborgh hebben een intentie-overeenkomst gesloten met de gemeente Haarlemmermeer over de ontwikkeling van een cradle to cradle kantorenpark van in totaal 114.000 m2 op Beukenhorst Zuid in Hoofddorp. Het masterplan voor dit Park 20/20 zal ontworpen worden door de bedenker van het cradle to cradle-concept, William McDonough. Het concept gaat uit van duurzaam bouwen, hergebruik en hoogwaardige openbare ruimte.

De investering in de ontwikkeling wordt geraamd op € 300 mln. Het plan bestaat uit 90.000 m2 kantoorruimte, 18.000 m2 hotel en 6000 m2 voorzieningen als een supermarkt, horeca en sportvoorzieningen. Voor het hotel is Delta Development Group in gesprek met een exploitant. Ook zijn er volgens Coert Zachariasse van Delta gesprekken gaande met een gebruiker die een groot aantal meters kan afnemen.
De duurzaamheid van het project zal onder andere tot uitdrukking komen in warmte- en koude opslag in de bodem, water dat hergebruikt zal worden en minimalisering van energiegebruik.
Build for Life