Nieuwbouw

Deelname Foster aan toren Baltimore onzeker

Met Provast is er een nieuwe ontwikkelaar aangesteld voor de geplande toren Baltimore op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het gebouw zal niet geheel volgens de oorspronkelijke plannen worden ontwikkeld. Zo kan een woordvoerder van Provast de deelname van architectenbureau Foster + Partners ‘ontkennen noch bevestigen’.

In 2007 werden de plannen voor de 170 meter hoge toren gepresenteerd. De oorspronkelijke ontwikkelaar ING Real Estate blijkt de ontwikkelrechten te hebben teruggegeven. Daarna nam Provast de ontwikkeling in handen. “We hebben het project niet van ING overgenomen, zoals in sommige media wordt gesuggereerd”, benadrukt woordvoerder Robert Jan Mansholt.

“Dit project past in de portefeuille van Provast”, verklaart Mansholt de keuze voor Baltimore. “Het is een uitdagend project op een bijzondere locatie, net als bijvoorbeeld de Markthal in Rotterdam en de Monarch in Den Haag. Daarnaast willen we uitgroeien tot een specialist op het gebied van herontwikkeling. Baltimore is natuurlijk geen pure herontwikkeling, maar wel gebaseerd op een bestaand plan.”

Lees verder op Architectenweb.nl