Interieur

Decoussemaecker zet Laco in nieuw licht

Interieurontwerper Guido Decoussemaecker realiseert projecten met een groot inzicht in ruimtelijke indeling, zakelijke en technische mogelijkheden en esthetiek. Hij heeft een passie voor de toepassing van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. In zijn ontwerpen valt zijn grote aandacht op voor opmerkelijke en energiebesparende toepassingen van licht. Zowel zijn zakelijke interieurs als ontwerpen in privé sfeer kenmerken zich door eenvoud. In een heel eigen stijl en legt hij inventieve en esthetische verbindingen tussen sfeer en doelmatigheid in de wensen van de klant.

Guido Decoussemaecker werd ingeschakeld door LACO te Zaandam, een familiebedrijf uit 1945, dat trots is op haar grote technische knowhow en jarenlange deskundigheid op het gebied van machine- en werktuigbouw voor de bouw, scheepvaart, raffinaderijen en chemische industrie. Hun werkgebied strekt zich uit van reparatie en revisie tot het ontwerpen en bouwen van speciale machines en werktuigen. Behalve verkoop heeft LACO ook een afdeling voor verhuur en reparatie. Het bedrijf is eigenaar van één van de grootste lierenvloot van Europa. LACO wil haar hoog technisch niveau in lijn brengen met een passende stijl van ontvangst en overleg. Met deze opdracht ging Decoussemaecker aan het werk.

Voor de realisatie van een nieuwe ontvangstruimte, een showroom, afzonderlijke werkruimtes en een royale vergaderruimte was inpandig ruim 300 m2 beschikbaar. Om de nieuwe indeling van deze ruimte te realiseren koos Decoussemaecker voor verplaatsbare wanden van horizontaal verwerkte glaspanelen . Horizontale lijnen en glas zijn enkele elementen die Decoussemaecker hanteert in zijn signatuur.



De vloeren in het loopverkeer en showroom zijn uitgevoerd in een vernieuwend innovatief materiaal. Deze, technisch hoogstaande vloerbedekking met een hoog contactgeluidsisolatie is een met PVC omwikkelde glasvezelkern, die verweven is in een bed van rubber. Deze vloer dempt het geluid en zorgt voor een prettig loopcontact. De overige ruimtes werden voorzien van hoogwaardig projecttapijt. Alle tapijten en tegels zijn GuT gecertificeerd en voldoen daardoor aan het programma van eisen die SenterNovem / Agentschap NL heeft opgesteld voor projectvloerbedekking in het kader van duurzaam inkopen. (* zie noot onderaan)

De moderne receptie biedt gelegenheid tot een open contact tussen receptionisten en gasten. Door de bijzondere verlichting en extra accent in de vormgeving van het plafond trekt de balie bij binnenkomst onmiddellijk de aandacht. Om de rust te waarborgen kreeg de zijwand een geluidsabsorberend bekleding, die zich herhaalt achter de opvallende bezoekersstoel.

Op een levendige wand van grijze natuurstenen staat de naam LACO in stevige letters. Opvallend aanwezig door een uitstralende omranding van felgroen licht. Een kleur, die terug komt in de merknaam van LACO en in de natuurlijke arrangementen van drie grote, grijze vazen.

In de showroom staan verrijdbare helderwitte kubussen die dienst doen als functionele demonstratieblokken waar demonstratief zware onderdelen als verkoopondersteunend materiaal ten toon staan. De showroom is de verbintenis tussen de ontvangstruimte, de kantoren en de royale vergaderruimte.

In de ruime vergaderruimte staat een royale op maat gemaakte tafel met een lengte van 8,50 m. Een kastenwand vult de hele achterwand. De kasten zijn evenals de tafel gemaakt van notenhout. Dit natuurlijke materiaal biedt extra comfort bij het aanraken en geeft rust in het kijken naar de vorm en de warme kleur. Rondom vinden 16 comfortabele stoelen met een actieve zit hun plaats. Mogelijkheden voor het gebruik van internet, geluidsversterking, ondersteuning met beeld en rustgevende verlichting zijn mooi geïntegreerd. Heel prettig is de geluidloze voorziening van frisse lucht en een constante klimaatbeheersing.
Kleinere, afzonderlijke werkruimtes zijn beschikbaar voor de buitendienst medewerkers en voorzien van een multifunctionele inrichting. Het totale project straalt een aparte, zakelijke klasse uit, maar ook eenvoud en wendbaarheid. Dezelfde waarden die representatief zijn voor de bedrijfsvoering van LACO.



Het belangrijkste wat Decoussemaecker wil bereiken, is dat het een ontwerp en realisatie is waar de klant trots op is. Met dit project laat Decoussemaecker weer zien dat zijn bijzonder talent ligt in het spel met de beschikbare ruimte, het verrassend vormgeven van sfeer en wensen van de klant en het realiseren van praktische doelen in eenesthetisch inspirerende werk- en leefomgeving.


(*)GuT staat voor: Gemeinschaft Umweltfreudliche Teppich