Gereedschap

De nieuwe kap- en verstekzaag ook voor op de bouwwerf

Kap- en verstekzagen worden frequent ingezet bij het op maat zagen van plinten, hout- of aluminiumprofielen; en dat niet alleen in de werkplaats maar eveneens op de bouwwerf zelf. Het transport is hierbij vaak tijdrovend en arbeidsintensief – maar niet bij de nieuwe GCM 8 SJ Professional. Deze nieuwe kap- en verstekzaag van Bosch in heel compacte constructie en met geïntegreerde extra handgreep onderscheidt zich vooral door zijn eenvoudige hantering bij het transport.
De geïntegreerde laser voor precieze zaagsnedes is bovendien extra voordelig voor deur- en vensterbouwers, meubelmakers en parketleggers. Hij toont het zaagverloop op het werkstuk, zodat het aanzetten van het zaagblad op de zaaglijn niet meer nodig is. Dat vergemakkelijkt exacte resultaten, bijvoorbeeld bij aanpassingswerkzaamheden in de binnenafwerking.

Dankzij de krachtige 1 500 watt motor levert de GCM 8 SJ snel resultaat. Zo kunnen ook dikkere balken zonder probleem bewerkt worden. De geïntegreerde aanloopstroombegrenzing zorgt bovendien voor een zachte machinestart en beschermt andere de elektrische installaties ter plaatse.

De kap- en verstekzaag GCM 8 SJ Professional maakt zaagbreedtes tot 270 mm zaaghoogtes tot 60 mm mogelijk. Hun verstekinstelling tot maximaal 58° biedt de vakman veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Hoogwaardige, gefreesde hoekschaalverdelingen zorgen voor een lange levensduur van het toestel.



Bosch brengt daarnaast een krachtiger model op de markt: de GCM 10 J Professional met een 2000 watt motor. Ook dit toestel beschikt over een aanloopstroombegrenzing en een compacte constructie, met een gering gewicht van 14,5 kg, voor een makkelijke bediening en transport. Een bijkomend voordeel van de Bosch GCM 10 J Professional is de extreem lange levensduur dankzij zijn robuuste constructie en de stofresistente motortechniek. Een geïntegreerde kipbeugel en rubberen voeten geven het krachtige toestel stabiliteit. De efficiënte stofafzuiging met een geoptimaliseerd afzuigstuk maken de GCM 10 J Professional uiterst geschikt voor de binnenafwerking of beursbouw.

Met de nieuwe kap- en verstekzaag GCM 8 SJ Professional breidt het Bosch-assortiment aan stationaire elektrische gereedschappen voor de hout- en metaalbewerking uit. Hij is in de vakhandel verkrijgbaar tegen de aanbevolen verkoopprijs van € 479,95 excl. BTW. Het krachtigere model Bosch GCM 10 J Professional is tegen de aanbevolen verkoopprijs van € 445,95 excl. BTW in de vakhandel verkrijgbaar.