Verbouwen

De Vlaamse Renovatiedag - zondag 17 mei 2009

De Vlaamse Renovatiedag - zondag 17 mei 2009
Op zondag 17 mei 2009 organiseert NAV de Vlaamse architectenorganisatie “De Vlaamse Renovatiedag”. Voor kandidaat-bouwheren de kans om een kijkje te nemen in meer dan 80 renovatieprojecten. Op één namiddag kan u zich als kandidaat-bouwheer laten inspireren en informeren, en in contact komen met de mensen achter het project.

Woningrenovatie is binnen de bouwmarkt al jaren de enige constante deelsector. De redenen spreken voor zich. Nieuwbouw blijft voor vele jonge gezinnen uitgesloten door het gebrek aan betaalbare bouwgronden. Anderzijds biedt de aankoop van een te renoveren woning tal van mogelijkheden voor creatieve bouwheren. Zo kunt u de werken en dus ook de kosten spreiden in de tijd. Verder stellen de federale, gewestelijke en lokale overheden diverse premies en steunmaatregelen ter beschikking die de renovatie en het opwaarderen van bestaande woningen erg aantrekkelijk maken.

Op het eerste gezicht zijn de aankoop en verbouwing van een woning niet goedkoop. Maar op langere termijn bekeken vormt dit zeker een goede investering. Om te beginnen bent u niet langer onderhevig aan stijgende huurprijzen. En indien u investeert in energiebesparende maatregelen verhoogt uw wooncomfort, daalt uw energiefactuur en belast u minder het milieu.



De Vlaamse Renovatiedag is een unieke gelegenheid om meer dan 80 renovatieprojecten te bekijken en te praten met de mensen achter het project. In elk project zorgen de bouwheer en zijn architect voor een gastvrij onthaal. Beiden geven zij graag een woordje uitleg over hoe zij de renovatie hebben aangepakt, hoe de samenwerking is verlopen, welke technieken er zijn toegepast, ….

De bezoeken aan de deelnemende renovatieprojecten zijn gratis. U moet zich wel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be onder de button “Registreer u als bezoeker”. Voor sommige projecten moet u op voorhand een afspraak maken. Of dit het geval is, vindt u terug in de projectomschrijvingen in de programmabrochure en op de website.

De programmabrochure biedt u een volledig overzicht van de deelnemende renovatieprojecten. U vindt ze bij het meinummer van “Ik ga Bouwen & Renoveren”, in een KBC kantoor in uw buurt en op de website www.devlaamserenovatiedag.be.

PRAKTISCH
Datum: Zondag 17 mei 2009 van 13.00u tot 18.00u
Alle info: www.devlaamserenovatiedag.be - tel. 050/47.46.70