Interieur

De E-manager geeft realtime inzicht in energieverbruik

De E-manager van Nuon is een 'gadget' waarbij je direct (dus realtime) inzicht kun krijgen in je energieverbruik (gas en elektriciteit) zodat er mogelijke energieslurpers in beeld worden gebracht. Uniek aan de E-manager is dat tevens het gasverbruik inzichtelijk gemaakt wordt.
Je sluit de E-manager op je gas- en elektrameter + modem aan. Vervolgens kun je heel eenvoudig met een bijbehorende E-manager app op je pc, tablet of smartphone (iPhone + Android toestel) je verbruik beheren. Je kunt je verbruik tevens vergelijken met mensen uit je buurt.

Daarnaast kun je de E-manager uitbreiden met speciale smart plugs zodat je losse apparaten op afstand(!) aan en uit kunt zetten (bijvoorbeeld vanaf je werk thuis het licht uit doen of vanaf je bed het koffiezetapparaat aanzetten). Vanaf 1 maart kun je tevens je thermostaat vanaf afstand hoger of lager zetten.

Aan de ene kant heb je dus de E-manager als leuke gadget (met de E-manager app) en het fun-aspect met de smart plugs. Aan de andere kant kun je met de E-manager ca. €200 per jaar besparen en doet dus iets goeds voor het milieu. Het is trouwens niet noodzakelijk om klant te zijn bij Nuon, bijna iedereen in NL kan gebruik maken van de E-manager.

Meer info vindt u op www.nuon.nl/energie-besparen/e-manager